Zo maak je je wasmachine in slechts 1 minuut schoon

wasmachine

Zo voorkom je dat je kleding onnodig vuil wordt

Een wasmachine kan een broedplaats worden van bacteriën wanneer je hem niet tussendoor grondig schoonmaakt. Sterker nog, de machine kan zelfs kapotgaan als je ‘m niet af en toe schoonmaakt. Gelukkig hoef je helemaal niet veel tijd te besteden aan het schoonmaken van de machine, want het kan heel makkelijk.

Wanneer heb je voor het laatst de wasmachine schoongemaakt? Een aantal mensen kan zeggen dat ze dit met regelmaat doen, maar een groot deel van de mensen laat de wasmachine wat dit betreft onaangeroerd. Het wast, dus het zal wel schoon zijn? Helaas gaat dat niet op en is het schoonmaken van je wasmachine iets wat eigenlijk wekelijks moet gebeuren. Als je dat niet doet, dan kan de vuiligheid je kleding aan gaan tasten en dat is natuurlijk zonde. 

Overigens is het schoonmaken van de wasmachine niet alleen voordeliger voor je kleding, maar ook voor jou zelf. Wanneer je de wasmachine nooit schoonmaakt, kan het vuil zich gaan ophopen in de randen, waardoor slangen en andere afvoeren verstopt kunnen raken. Hierdoor kan de machine oververhit raken en kan dit zelfs leiden tot een brand! Dat wil je natuurlijk niet.

Op de volgende pagina vertellen we je hoe je de wasmachine eenvoudig schoon kunt maken.