Zo maak jij je Senseo-apparaat het beste schoon

senseo-apparaat

Een kleine moeite!

Als je regelmatig een kopje koffie uit je Senseo-apparaat drinkt en daar ook van wilt blijven genieten, is het verstandig om zo nu en dan het apparaat van binnen op te schonen. Als je dat niet doet, hoopt er zich namelijk veel kalk op en gaat je Senseo-apparaat sneller kapot. Het is misschien geen leuk klusje, maar wel een stuk makkelijker met deze tips. 

Twee middeltjes

Voordat je met een sopje met allesreiniger in de weer gaat: er zijn eigenlijk maar twee middeltjes die echt werken bij het schoonmaken van je Senseo-apparaat. Ontkalken doe je namelijk met azijn of citroenzuur. Azijn werkt het beste, omdat dit nog zuurder is dan citroen. Je kunt kiezen voor de standaard witte variant, maar schoonmaakazijn werkt nóg beter.

Azijn

Als je met azijn aan de slag gaat, vul je het waterresevoir van je Senseo-apparaat met koud water en een scheutje azijn. Pak een grote kom waar minstens 1,5 liter water in past en zet deze onder het apparaat. Om het hele apparaat door te spoelen, druk je vervolgens tegelijk de knopjes voor één kopje en voor twee kopjes in. Doe dit twee keer, en herhaal hetzelfde dan nog twee keer maar dan alleen met schoon water, ten minste als je niet wil dat je koffie straks naar azijn smaakt.

Citroenzuur

Als je alleen citroenzuur in huis hebt, kun je dat ook prima gebruiken om je Senseo-apparaat schoon te maken. Dat werkt precies hetzelfde als hierboven beschreven, alleen gebruik je dan 50 gram citroenzuur in plaats van (schoonmaak)azijn. Zo kun je binnen no-time weer genieten van een heerlijk bakkie pleur uit een schoon koffie-apparaat!

Lees ook: 5x tips om je strijkijzer makkelijk schoon te maken

Bron: Libelle | Beeld: iStock