Zo maak je je oven eindelijk eens goed schoon! Het is makkelijker dan je denkt.

Oven

Schoonmaken voor gevorderden

Als jij al die tijd je oven op deze manier hebt schoongemaakt, dan doe je toch echt iets verkeerd. Maar maak je geen zorgen, we hebben wijze raad voor je. Volg gewoon dit stappenplan, dan komt goed!

Dit is wat je nodig hebt:

– Water
– Een spuitfles
– Bakpoeder
– Een vaatdoekje
– Olijfolie
– Een klein schaaltje

En dit is wat je moet doen:

Verwijder allereerst de ovenrekken. Meng vervolgens een lepel met bakpoeder in de schaal met water. Maak daar een soort pasta van die je makkelijk kunt aanbrengen op de bodem van de oven.
Verspreid de pasta vervolgens aan de binnenkant van de oven, je zult de bakpoeder bruin van kleur zien worden. Vervolgens is het een kwestie van geduld hebben, laat de oven minimaal 12 uur met rust.

De volgende dag neem je een vaatdoekje en daarmee verwijder je zoveel mogelijk van de inmiddels bruin geworden pasta als je maar kunt. Vervolgens doe je wat olijfolie in een spuitfles en spuit je die op de oppervlaktes waar je nog steeds een restant aantreft van de bruine pasta. Gebruik vervolgens een natte vaatdoek om het af te vegen.
De ovenrekken doe je vervolgens terug in de oven en je zet de oven aan op een hele lage temperatuur. Doe dat ongeveer 15 tot 20 minuten om hem te laten drogen.

Het schoonmaken van het ovenraam:

Maak opnieuw dezelfde pasta waarmee je de binnenkant van de oven hebt schoongemaakt en breng rechtstreeks aan op het ovenraam. Vervolgens laat je deze ongeveer een half uur zitten en daarna veeg je het ovenraam simpelweg even schoon met een schone vaatdoek. Zo simpel kan het zijn, maar je moet het natuurlijk maar weten. Nu weet je dus een slimme manier waarmee je jezelf een hoop onnodig tijdverlies en frustratie kunt besparen. Profiteer ervan!