Zó richt jij je schoonmaakkast perfect in

schoonmaakkast

Opgeruimd staat netjes!

Hoewel we niet altijd zin hebben in een grote schoonmaak, is het nóg vervelender als je je schoonmaakspullen niet kunt vinden. Daarom is een opgeruimde schoonmaakkast een echte must. En als we TikTok mogen geloven vinden steeds meer mensen dit ook. Zo zien we vaak video’s voorbijkomen hoe mensen hun schoonmaak/voorraadkast inrichten. Ben jij nou niet zo van de TikTok-video’s? Geen zorgen. Wij leggen het je stap voor stap uit.

Sorteren en labelen

Zorg er allereerst voor dat je alles zo goed mogelijk sorteert en labelt. Koop bijvoorbeeld bakken of manden waar je je microvezeldoekjes, sponsjes, borstels en schoonmaakhandschoenen in kunt doen. Daarbij kun je een speciale bak of mand kopen voor schoonmaakproducten zoals baking soda, schoonmaakazijn, vaatwasblokjes, et cetera. Heb jij je dozen of manden allemaal goed gevuld en geordend? Label ze dan met stickers zodat je precies weet wat waar staat. Handig, toch?

Schoonmaakkit

Wat je ook kunt doen is een schoonmaakkit samenstellen. Dit houdt in dat je een mand vult met allerlei schoonmaak-essentials. Denk bijvoorbeeld aan een allesreiniger, microvezeldoekjes, sponsjes, glasreiniger en iets om mee af te stoffen. Het voordeel aan een schoonmaakkit is dat je niet steeds heen en weer moet lopen naar je schoonmaakkast om schoonmaakmiddelen op te halen. Scheelt je toch weer wat extra moeite!

Veiligheid voorop

Het kan natuurlijk voor komen dat je schoonmaakmiddelen hebt die gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. Als volwassene weet je hoe je hiermee moet omgaan, maar als je kinderen hebt is het toch beter om deze middelen goed op te bergen. Zet deze middelen bijvoorbeeld op een plek waar je kinderen niet bij kunnen. Sommige schoonmaakmiddelen kunnen kinderen interessant vinden door de lekkere geur of de felle kleuren op de fles. Let hier dus goed mee op. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Efficiënt inrichten

Het meest praktische voor je schoonmaakkast is dat je hem op de meest efficiënte manier inricht. Zo kun je bijvoorbeeld ophangbeugels monteren aan de muur zodat je je stofzuiger en dweil kunt ophangen, of hang je mandjes aan de deur voor nog meer opslagruimte. Door het zo overzichtelijk mogelijk in te richten voorkom je rondslingerende spullen. En je weet wat ze zeggen: een opgeruimde ‘schoonmaakkast’ is een opgeruimd hoofd.

Lees ook: Deze MAFS-deelneemster zocht al eerder de liefde op televisie

Bron: Libelle | Beeld: iStock