Zó vaak moet je je gordijnen wassen, wij hadden geen idee!

Het hoeft gelukkig helemaal niet vaak te gebeuren…

Zeg eens eerlijk: kun jij je nog heugen wanneer je voor het laatst je gordijnen hebt gewassen? Is het alweer een jaar of zelfs twee jaar geleden? Schiet niet meteen in de stress, want het is helemaal niet nodig om je gordijnen om de haverklap in de wasmachine te gooien.

Wanneer het weer tijd is om de handen uit de mouwen te steken en het huis te voorzien van een grondige schoonmaakbeurt, denk je er vaak niet aan om de gordijnen schoon te maken. Gelukkig is dat helemaal niet erg, want als je je neerhangende lap stof zo mooi mogelijk wilt houden, kun je ze het best zo min mogelijk wassen.

Lenteschoonmaak
Dit betekent niet meteen dat je je doeken helemaal niet hoeft te wassen. Zien je gordijnen er nog schoon uit en hangen ze in een huis die voorzien is van een goede ventilatie? Dan hoef je ze slechts één keer per jaar te wassen. Zien je gordijnen er na een half jaar toch niet meer zo schoon uit? Dan kun je ze prima eerder wassen. Kies er wel voor om je gordijnen op een vast moment te wassen, bijvoorbeeld tijdens de lenteschoonmaak. Zo vergeet je niet dat je ze al een keer hebt gewassen.

Stofvrij
Wanneer je je gordijnen niet vaak gebruikt, kan er binnen een mum van tijd een stoflaag op de gordijnen komen. Deponeer je doeken dan niet meteen in de wasmachine, maar maak ze stofvrij door er bijvoorbeeld met een mattenklopper of handdoek op te slaan. Voor je het weet zijn je gordijnen weer stofvrij.

Tip: is het tijd om je gordijnen te wassen? Kijk dan eerst altijd op het label om erachter te komen of je ze zelfs kunt wassen of dat je je gordijnen beter naar de stomerij kunt brengen.

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay