Zo vaak moet je je voegen in de badkamer eigenlijk schoonmaken

voegen

Schone voegen schijnen goed te zijn voor je gezondheid

Voegen schoonmaken: niet het leukste klusje, maar het moet wel gebeuren. Je badkamer ziet er daardoor niet alleen zo goed als nieuw uit, maar het heeft ook nog eens een positief effect op je gezondheid. Hoe? Wij leggen het je uit. 

Gezondheid

Als je de voegen niet vaak genoeg schoonmaakt, dan kan er uiteindelijk schimmel ontstaan. Schimmel kan zorgen voor verschillende vervelende gezondheidsklachten zoals bijvoorbeeld een luchtweginfectie, allergische reactie, prikkende ogen en uitslag.

Voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Om die zwarte, donkere voegen te voorkomen moet je allereerst na elke douchebeurt even langs de tegels gaan met je douchekop. Op deze manier verwijder je alle zeepresten en viezigheid van de muur die normaal zorgen voor vuile voegen.

Wekelijks én maandelijks

Maar denk dan niet dat je er al bent! Ook als je dit elke keer na een douchebeurt doet, zul je regelmatig je voegen goed schoon moeten maken. Zo wordt er aangeraden om sowieso elke week een oppervlakkige schoonmaak te houden (denk aan dweilen, muren, kraan afnemen, etc.), en een keer in de maand een grondige schoonmaak (denk aan de voegen onder handen nemen en je douchekop en douchegordijn schoonmaken).

Door je badkamer elke week schoon te maken voorkom je hardnekkig vuil én schimmel. En bovendien is zo’n grondige schoonmaakbeurt prima te doen. Oké, het is vast niet je favoriete bezigheid, maar denk aan de positieve effecten die je uiteindelijk creëert!

Lees ook: Levensvraag: kan je verkoudheid genezen in 1 dag?

Bron: Libelle | Beeld: Pexels