Wij doen het veel te weinig: zó vaak moet je eigenlijk de toiletborstel vervangen

Hoe vaak vervang jij de toiletborstel?

Het is het voorwerp in huis waar wij het liefst niet te veel over praten: de wc-borstel. Hij wordt niet voor de meest frisse klus in huis ingezet, geen wonder dus dat we hem een hoekje schuiven en het liefst zo snel mogelijk vergeten. Maar hoe vaak moet je zo’n toiletborstel nu eigenlijk vervangen om het een beetje hygiënisch te houden? 

Dat is dus vaker dan wij dachten…

Verkleuren
Toiletborstels zijn er om schoon te maken, en schoonmaken kan je niet met een vies voorwerp. Ze moeten zelf dus ook schoon zijn, anders ben je alleen maar vuil aan het verplaatsen. Let bij het vervangen van je toiletborstel vooral op de kleur. Worden de haren geel of oranje van kleur en zachter van structuur? Dan is de borstel hoognodig aan vervanging toe.

Desinfecteren
Desinfecteer de borstel het liefst na elk gebruik, dit is hygiënischer en zo gaat-ie ook nog eens langer mee. Dat doe je door na gebruik de borstel in het water te houden en het toilet 2 keer door te trekken. Nadat je dit hebt gedaan, leg je de borstel in een emmer gevuld met bleek en water en spoel je de borstel na 20 minuten nog een keer af. Met dit trucje moet je de borstel nog steeds regelmatig vervangen, maar het maakt de borstel wel minder aantrekkelijk voor bacteriën.

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels