Zó vaak zou je de lakens eigenlijk moeten verschonen, doe jij dit?

Bah, wij doen het vanaf nu braaf!

We weten niet hoe vaak jullie je bed verschonen, maar wij doen dat zeker niet iedere week. Het is toch een een aardig klusje om al die lakens eraf te halen en er nieuw beddengoed omheen te doen. Je zou toch eigenlijk wat vaker je bed moeten verschonen, want dit gebeurt er als je niet regelmatig je beddengoed vervangt. 

Maak voortaan toch maar tijd vrij om de lakens schoon te maken!

Druk druk druk
We hebben het allemaal drukker dan druk tegenwoordig. We rennen de hele dag van hot naar her; we werken, ontvangen visite, zorgen voor onze familie en hebben een druk sociaal leven. En ja dat huishouden, dat glipt er dan nog weleens tussendoor. Komen we wel aan het huishouden toe? Dan beperken we ons vaak tot even stofzuigen en de was doen. Toch zou je wel wat vaker de lakens moeten schoonmaken, want dit gebeurt er namelijk als je dat niet doen.

Viezigheid
Het is namelijk het beste om één keer per week de lakens te verschonen. Wanneer je slaapt in je warme bedje verlies je namelijk heel veel vocht. Dit vocht zit vol met huidschilfers, viezigheid en oliën. Deze viezigheid komt allemaal in je beddengoed terecht. Niet alleen dit; ook poepresten, urine en speeksel nestelen zich in het stof. Deze viezigheid kan astma, niesbuien en verstopte holtes veroorzaken. Veel van deze viezigheid zie je niet, waardoor je denkt dat je nog steeds in een schoon bed slaapt. Wissel één keer per week van beddengoed, dan vermijd je de meeste viezigheid. Wij weten wel wat we voortaan doen!

Dit vind je misschien ook leuk: deze truc gebruiken kamermeisjes om hun gekreukte lakens glad te krijgen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

 Beeld: Pexels