Zo verwijder je die vervelende krassen van je bril

krassen bril

Met deze trucjes is je bril zo weer opgelapt

Van de prijs voor een nieuw montuur sla je soms al stijl achterover, maar de prijzen voor nieuwe glazen rijzen pas echt de pan uit. Het is daarom niet zo gek dat je baalt als een stekker wanneer je ontdekt dat er krassen op je glazen zitten. Hoe kun je jouw brillenglazen weer een beetje oplappen? Wij zetten een paar trucjes voor je op een rijtje.

Alles al in huis

Heb jij krassen op je bril? Niet getreurd. Het is helemaal niet nodig om met hangende schouders naar de opticien te gaan in de hoop dat hij ze verwijdert. Je kunt het namelijk ook zelf doen. En de meeste benodigdheden heb je waarschijnlijk al in huis.

Baking soda en water

Maak je bril eerst schoon met een brillendoekje en mix daarna een eetlepel bakingsoda met een theelepel water. Roer dit goed en smeer het mengsel daarna op het glas waar de krassen zitten. Zet er voorzichtig een beetje druk op en wrijf even met het mengsel over het glas. Spoel het daarna af.

Babyshampoo

Breng een beetje babyshampoo aan op een microvezeldoekje en wrijf het zachtjes over de krassen. De shampoo die vrij is van chemicaliën helpt het glas te beschermen.

Witte azijn

Waar kun je azijn eigenlijk niet voor gebruiken? Witte azijn is een waar wondermiddel en dit geldt ook voor het verwijderen van krassen. Meng een beetje witte azijn met baking soda. Het zal even schuimen, maar zodra het stopt, kun je een beetje over de glazen met krassen wrijven. Dit zal ervoor zorgen dat kleine krassen verdwijnen.

Afwaszeep met glasreiniger

Meng een paar druppels afwaszeep met huishoudelijke glasreiniger. Dit mengsel helpt om hardnekkige vlekken van je brillenglas te verwijderen.

Tandpasta

Heb jij gewone, simpele tandpasta in huis? Geen gel, geen whitening en geen extra mintsmaak? Dan heb je een fantastisch schoonmaakmiddel in je badkamerkastje staan. Breng wat tandpasta aan op een wattenschijfje en masseer dit zachtjes op het glas met krassen. Doe dit ongeveer tien seconden. Spoel het daarna af en je zult minder last hebben van krassen.

Autowax

Heb je nog wat turtle wax in de garage staan voor je auto? Dan kun je dit ook prima gebruiken om je brilglazen te ontdoen van de krassen. Masseer een beetje van de wax op je bril en spoel het daarna goed af met water.

Lees ook: Leesbrillen uit de winkel: zijn ze echt slecht voor je ogen?

Bron: DIY Everywhere. Beeld: Unsplash