Zonde van je kleding: 4 fouten die snel zijn gemaakt tijdens het strijken

Alsof dat hele strijken nog niet lastig genoeg was…

Er is een aantal mensen dat strijken heel rustgevend vindt, maar over het algemeen kijken de meesten niet uit naar dat huiselijke karweitje. En als je dan ook nog eens hoort dat je waarschijnlijk best wat strijkfouten maakt, heb je er al helemaal geen zin meer in. Maar wacht even! Wanneer je deze dingen voortaan niet meer doet, gaat dat helse taakje je een stuk makkelijker af!

Wat je vooral niet moet doen:

  1. Stof strijken die te droog is. Het is altijd goed als je stof een heel klein beetje vochtig is, zo kan je strijkijzer beter over de stof glijden en is-ie beter in staat om de kreukels eruit te krijgen.
  2. Je delicate stukken het laatst doen. Een strijkijzer is veel sneller warm dan het ijzer weer is afgekoeld. En delicate stoffen vragen juist om een strijkijzer die niet te warm is, anders kan de stof smelten. Begin daarom eerst met de delicate stoffen.
  3. Je strijkijzer niet schoonmaken. Wanneer je toch een strijkfout hebt gemaakt, kan het dat je stof bijvoorbeeld ietwat is gesmolten. Dit hoef je niet eens altijd aan je kleding te zien, maar die gesmolten vezelstof zit wel aan je strijkijzer en dit kan je andere kleding weer beschadigen.
  4. De strijkijzer wegzetten met water erin. Het is zo makkelijk om je strijkijzer na het strijken te laten koelen en dan op te bergen, maar vergeet niet het water eruit te halen! Dit voorkomt dat de inwendige onderdelen beschadigt raken en zorgt ervoor dat je strijkijzer minder snel zal lekken.

Wil je deze tip bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay