Zo verwijder je die witte zoutvlekken van je schoenen

witte zoutvlekken

Witte zoutvlekken op je schoenen zijn verleden tijd met dit poetstrucje

Je moet wel onder een steen geleefd hebben om gemist te hebben dat Nederland is bedekt onder een deken van sneeuw. Moest jij je ook een weg banen door de sneeuw? Dan hebben je schoenen best wat te verduren gekregen. Strooizout is helaas niet de beste vriend van de schoen, maar gelukkig krijg je ze zo weer schoon.

Zo worden je schoenen weer mooi.

Moeiteloos verwijderen

Je kinderen (of je eigen kinderlijke enthousiasme) kunnen misschien erg blij worden van de sneeuw, maar je schoenen delen deze vreugde niet. Er wordt namelijk heel wat gestrooid en dat strooizout is niet goed voor je schoenen. Voor je het weet loop je rond met witte vlekken op je schoeisel. Gelukkig heb je niet veel nodig om deze vlekken moeiteloos te verwijderen.

Dit heb je nodig:

  • Water
  • Witte azijn
  • Katoenen doek

Zo ga je te werk:

Meng een gelijke hoeveelheid water met witte azijn. Gebruik daarna een katoenen doek om dit mengsel op je schoenen te deppen. Ga zachtjes te werk en de witte aanslag op je schoenen verdwijnt langzaamaan. Het water-azijnmengsel kun je ook gebruiken op leren schoenen. Zijn je schoenen van suède? Dan hoef je de azijn niet eens te mengen met water. Wil je graag sneakers schoonmaken? Dan werkt een beetje water met zeep prima.

Drogen

Heb je je schoenen schoongemaakt, maar zijn ze nog hartstikke nat van je poetspraktijken of door de sneeuw? Zet je schoenen dan niet bij de verwarming, maar laat ze gewoon drogen op een plek waar je je schoenen normaal ook zou neerzetten.

Lees ook: Zo maak je zonder schoonmaakmiddelen het vloerkleed schoon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Bustle | Beeld: Videostill YouTube Helpful DIY