Goud voor prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven; 50 jaar getrouwd!

[caption id=attachment_19540 align=alignnone width=2953]Nederland. Apeldoorn. Burgelijk huwelijk van Prins Pieter-Christiaan met Anita van Eijk. Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Lachen. Foto : Luuk van der Lee Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Foto : Luuk van der Lee / Hollandse Hoogte[/caption]

Gouden huwelijke voor prinses Margiet en Pieter van Vollenhoven

Het is tijd voor een koninklijk feestje; Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn vijftig jaar getrouwd! Een gouden huwelijk; dat mag gevierd worden! Precies vijftig jaar, op 10 januari 1967, geleden trouwden prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven in Den Haag.

Prinses Margriet leerde Pieter van Vollenhoven kennen tijdens haar studie in Leiden. Op 10 maart 1965 werd de verloving van de twee bekendgemaakt; op 10 januari 1967 stapten ze in het huwelijksbootje. Na de bruiloft nam het stel hun intrek in de rechtervleugel van Paleis het Loo in Apeldoorn. In 1975 verhuisden ze naar Huis Het Loo; een huis op steenworp afstand van het Paleis. Het gouden koppel heeft vier zonen; Maurits (1968),Bernhard (1969),Pieter Christiaan (1972) en Floris (1975). Hun geheim? "Het is belangrijk om je eigen dingen te blijven ondernemen," vertelt de prinses in een interview met Margriet. Pieter van Vollenhoven vult haar aan: "Weet dat je dingen goed kunt maken, je fouten kunt erkennen en elkaar een dikke zoen kunt geven." Ook geeft hij toe dat ze het beide na vijftig jaar nog steeds een vreugde vinden om elkaar te zien.

Gefeliciteerd! Wij zeggen op naar de volgende 50 jaar!

Foto: Hollandse Hoogte