Kruidnoten maken moeilijk? Nee hoor, binnen 10 minuten maak je ze in de Airfryer®

kruidnoten

Makkelijk en veel lekkerder!

Nu de zomer echt officieel voorbij is en ook de herfst zijn einde nadert is het wat ons betreft tijd voor lekkere herfstige hapjes, waaronder kruidnoten. En die kruidnoten, die zijn nog lekkerder wanneer je ze zelf maakt. Moeilijk is dat niet, want binnen tien minuten maak je ze in de Airfryer. 

Minimale inspanning, maximaal resultaat!

Dit heb je nodig voor ± 50 kruidnoten

  • 150 gram boter
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 125 gram basterdsuiker
  • 40 milliliter melk
  • 250 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • theelepel zout

Zo maak je ze:

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen en zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder.
  • Meng de bloem met het zout, de basterdsuiker, speculaaskruiden, melk en boter in een kom. Kneed hier een mooi deeg van en maak er een vierkante plak van.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat dit 1 uur rusten in de koelkast. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast. Trek steeds wat deeg van de grote plak af en maak hier bolletjes van.
  • Duw de bolletjes plat en leg ze op een stukje bakpapier in het Airfryer mandje, zo dat er nog lucht langs de randen kan.
  • Zet deze in je Airfryer. Bak de platte schijfjes gedurende 10 minuten op 200 graden tot pepernoten.
  • Smullen maar!

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Philips | Beeld ter illustratie