Gebruik jij vaatwastabletten alleen in de vaatwasser? Zonde, DIT kan je er allemaal mee!

Vaatwastabletten, je kunt ze overal voor gebruiken!

Een van de beste uitvindingen van de 21e eeuw is volgens ons toch echt wel de vaatwasser. Wat een gemak; je vuile vaat komt er met een druk op de knop blinkend schoon weer uit. Wat een luxe, niet meer hoeven afwassen. Wij zijn er elke dag nog dankbaar voor!

Vaatwastabletten gebruik je natuurlijk voor, de naam zegt het al, de vaatwasser. Maar als jij dacht dat je vaatwastabletten alleen voor een schone vaat kan gebruiken, dan heb je het goed mis! Ze zijn namelijk erg handig voor allerhande klusjes in huis. Het is zonde om ze alleen maar voor de afwas te gebruiken. Voor deze 6 klusjes zijn ze uitermate geschikt:

Gele plekken uit witte t-shirts halen: Leuk hoor, zo'n fris wit shirt. Maar je krijgt wel heel snel last van gele plekken onder de oksels. Vaak gooien wij ons shirt dan maar weg, want die vlekken krijg je er toch met geen mogelijkheid meer uit? Jawel hoor! Was je shirt zoals je normaal zou doen, maar stop er nu ook een vaatwastablet bij. Deze kan gewoon rechtstreeks in de trommel. Niet alleen die gele okselvlekken zullen verdwijnen, ook andere lichte vlekken zullen grotendeels verdwijnen of verminderen. Vaatwastabletten zijn namelijk beter in het verwijderen van vet en vettige substanties, waaronder de substanties die je lichaam produceert.

Frituurpan schoonmaken: Vul de binnenpan voor driekwart met water en voeg een vaatwastablet toe. Hang daarna het mandje in de binnenpan, steek de stekker weer in het stopcontact, stel de temperatuur op maximaal 90 graden in en zet de pan 10 minuten aan. Daarna haal je de stekker er weer uit, leeg je de binnenpan voorzichtig en spoel je de pan met het mandje samen goed af onder de kraan met heet water! Voilà, blinkend schoon.

Lees verder op de volgende pagina voor nog meer handige tips! 


Pagina 1/2