Ruim 1 miljoen tickets aangevraagd voor 538 Oranjedag in Breda

538 oranjedag

‘Slechts’ 10.000 geluksvogels mogen komen feestvieren

Het wordt het grootste Fieldlab-evenement tot nu toe: 538 Oranjedag in Breda. En gezien het overweldigende enthousiasme, hebben mensen duidelijk weer zin in een feestje. Voor het festival zijn ruim 1 miljoen tickets aangevraagd, terwijl er maar 10.000 kaarten beschikbaar zijn. 

Vraag naar tickets 

Het evenement vindt volgende week zaterdag plaats op het Chasséveld in Breda. Op deze plek viert Radio 538 elk jaar een groot feest tijdens Koningsdag. Nadat de zender een jaartje moest overslaan vanwege de coronacrisis, kan het dit jaar doorgaan onder het mom van een testevenement. Voor het oranjefeest zijn 10.000 kaarten beschikbaar. De vraag naar tickets bleek dit aantal echter flink te overstijgen. Na de aankondiging zijn er meer dan een miljoen tickets aangevraagd. Tickets zijn toegekend door middel van loting.

Horeca woedend

Hoewel feestgangers in de rij staan, staat niet iedereen te springen om het evenement. Horecaondernemers in Breda hebben woedend gereageerd op het testevenement. Zij vinden het oneerlijk dat zij al maanden geen gasten mogen ontvangen vanwege de coronamaatregelen, maar dat een groot evenement in de stad nu ineens wel mag. Radio 538 gaat daarom in gesprek met de Bredase horeca om te kijken hoe ze kunnen samenwerken. 

Geen holadijee-feest

Talpa-directeur Paul Römer was donderdag te gast bij Radio 1, hier kon hij echter nog geen concreet voorbeeld geven van een eventuele samenwerking met de lokale horeca. “We horen de verhalen aan en delen begrip, en proberen elkaar te helpen”, zei Römer. De directeur stelt ook dat 538 Oranjedag “een experiment is en geen ‘holadijee-feest’”.

Risicovol

Ook bij OMT-lid en epidemioloog Jan Kluytman leven er zorgen. “Ik vind tienduizend mensen een hele grote stap”, zegt hij over het testevenement bij BNR. “Met testen haal je er een heleboel positieven uit, maar niet allemaal. Daar zullen tientallen mensen tussen lopen die besmettelijk zijn. Ik ben daar toch bezorgd over. Vanuit het bestrijdingsperspectief vind ik dat risicovol.”

Lees ook: Zo ziet de man achter de mysterieuze stem van Big Brother eruit 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube 538