Dít zijn de 8 raarste babynamen die ouders hun kind gaven in 2020 

raarste babynamen

Coviduvidapdap, kom je eten? 

We kunnen rustig zeggen dat 2020 een raar jaar was, een lijstje met rare babynamen kan dan ook niet ontbreken. Sommige ouders geven hun baby wel een hele bijzondere naam. Eerder zag we al gekke namen als Chukwukadibie, Qinoa en Servet. Dit jaar lijkt de huidige pandemie vooral voor veel inspiratie te zorgen. Alhoewel we niet kunnen ontkennen dat het in ieder geval origineel is, betwijfelen we of het kind in kwestie er zelf blij van wordt. 

X AE A-XII

We trappen af met de bekendste gekke babynaam van dit jaar: X AE A-XII. Het zoontje van Tesla-baas Elon Musk en zangeres Grimes kreeg deze bijzondere naam, wat je uitspreekt als Ex Ash A Twelve. En dan te bedenken dat dit niet eens de eerste keuze van het stel was. Ze wilden hun kind eigenlijk X Æ A-12 noemen, maar dat ging helaas niet door. Æ staat niet in het alfabet en cijfer worden in de staat Californië niet geaccepteerd in namen. Jammer!

Corona 

We kunnen het inmiddels bijna niet meer horen: corona. Een jaar geleden dacht we bij het horen van dat woord nog aan een alcoholisch drankje, maar inmiddels heeft het een hele andere betekenis gekregen. Echter heeft het de ouders van een tweeling er niet weerhouden om één van de twee de naam Corona te geven. 

Covid

We snappen dat je je afvraagt hoe de andere helft van de tweeling heet. De ouders hebben gekozen voor de naam Covid. Inderdaad, de andere naam voor de wereldwijde pandemie waar we nog middenin zitten. Het is wel duidelijk waar de inspiratie vandaan komt. 

Covid Rose 

Hoewel de meeste mensen dit jaar het liefst snel vergeten, zijn er blijkbaar veel ouders die een naam kiezen waarbij ze juist aan 2020 worden herinnerd. Dit is al de derde corona-naam in het rijtje: Covid Rose. De ouders van dit Filipijnse meisje waren iets creatiever en besloten de naam Rose erachter te plakken. 

Coviduvidapdap

Net als je denkt dat het niet gekker kan, is daar de naam Coviduvidapdap. Ja, dit is echt een babynaam die aan een kind is gegeven. Het is een combinatie van het welbekende virus en de hit Dubidubidapdap van de Filipijnse acteur en zanger Willie Revillame. Origineel is het in ieder geval wél. 

Sssst

Wederom een naam waar je in eerste instantie raar tegenaan kijk waarschijnlijk. ‘Sssst’ gebruiken we in Nederland vaak om te zeggen: ‘nu even stil’. In het buitenland loopt er echter een kind rond die deze naam draagt. Je schijnt het daaruit te spreken als ‘Forest’, maar of iedereen dat meteen snapt valt te betwijfelen. 

Lockdown 

In India wordt een van de strengste lockdowns van de wereld gehouden. Echter bleek het voor sommige ouders een ware inspiratiebron, er werd in dat land namelijk een jongetje geboren met de naam Lockdown. De vader heeft goede associaties bij de naam, omdat de lockdown er is voor de veiligheid. “De lockdown is van nationaal belang en daarom hebben we besloten om ons kind Lockdown te noemen”, aldus de vader. Aha!

Tygrrr

We sluiten af met een naam die iedereen kan uitspreken: Tygrrr. Echter is de spelling op zijn minst origineel te noemen. Wij gokken dan ook dat dit jongetje niet veel naamgenoten zal hebben. 

Lees ook: 16 prachtige babynamen die zijn geïnspireerd op rockmuziek 

Bron: Ouders van Nu, Cafemom | Beeld: Pexels, Daria Shevtsova