16 prachtige babynamen die zijn geïnspireerd op rockmuziek 

babynamen rockmuziek

Perfect voor ouders die van muziek houden

Naar verwachting worden Sem en Tess de populairste babynamen van 2021. Nu zijn dat ontzettend leuke namen, maar als aanstaande ouders wil je misschien liever iets origineels. Als jullie van muziek houden, hebben wij een aantal mooie opties voor de kleine spruit. Deze babynamen zijn namelijk geïnspireerd op rockmuziek. 

1. Andy (Andy Warhol – David Bowie) 

Andy is afgeleid van het Andy Warhol, de beroemde schilder, maar natuurlijk ook van het nummer over hem van David Bowie. Andy is afgeleid van Andrew, wat volgens Baby Center ‘sterke en moedig’ betekent in het Grieks. 

2. Rosalie (Rosalie – Cole Porter) 

Afgeleid van het klassieke nummer Rosalie van Cole Porter. En zelfs als je je kind niet naar dit specifieke nummer vernoemt, is Rosalie een prachtige naam. Volgens Nameberry heeft de naam een Franse oorsprong en betekent het ‘roos’. 

3. Eleanor (Eleanor Rigby – The Beatles) 

Hoewel het liedje over eenzame mensen gaat, zal je kind niet alleen zijn met een naam uit een Beatles-liedje. Bovendien is Eleanor een prachtige naam, volgens Baby Center is het Grieks voor ‘stralend’.

4. Eli (Eli’s Coming – Three Dog Night)

Dit nummer van Three Dog Night gaat over een hartenbreker, genaamd Eli, die terugkomt naar de stad. De betekenis van de naam is ‘hemelvaat’. Hopelijk wordt je kind geen hartenbreker als je hem Eli noemt, maar hij zal zeker onvoorspelbaar en leuk zijn.

5. Emma (For Emma – Bon Iver)

Emma is een populaire naam, misschien wel omdat het afgeleid is van dit nummer van Bon Iver. Volgens Behind the Name betekent Emma ‘geheel of universeel’. 

6. Molly (Good Golly Miss Molly – Little Richard)

Molly is een ontzettend leuke en lieve naam voor een meisje. Het komt uit een bekend nummer én betekent ‘ster van de zee’.  

7. Helena (Helena – My Chemical Romance)

Dit nummer was een grote hit in 2004. En hoewel het nummer een beetje duister is, is de betekenis van Helena allesbehalve dat. De naam betekent ‘licht, fakkel en helder’, en is afgeleid van een Griekse legende.

8. Jude (Hey Jude – The Beatles)

The Beatles leveren niet alleen fantastische hits, ze zijn ook een bron voor babynamen-inspiratie. Wist je trouwens dat het nummer oorspronkelijk ‘Hey, Jules’ zou heten? Wat ook een mooie naam is, maar dat terzijde. Naast dat Jude uit een van de bekendste nummers van The Beatles afkomstig is, betekent het ook ‘geprezen’. 

Benieuwd naar nog meer muzikaal-geïnspireerde babynamen? Op de volgende pagina vind je er nog acht.

Pagina 1/2