Duits restaurant vindt een bijzondere oplossing om afstand te houden

Het ziet er in ieder geval hilarisch uit

We kunnen bijna weer genieten van een bezoekje aan het terras. Door de geldende coronamaatregelen gaat dat er wel anders uitzien dan we gewend waren. Gelukkig kunnen we alvast spieken hoe onze oosterburen dat aanpakken. In Duitsland is de horeca nu namelijk weer geopend, en we zien daar een wel heel creatieve oplossing voorbijkomen. 

Zwemnoodles en hoeden

Ook in Duitsland moeten bezoekers die van een drankje genieten nog wel afstand houden op het terras. Voor Café & Konditorei Rothe in het Duitse plaatsje Schwerin is dit geen enkel probleem, want zij bedachten een creatieve oplossing om de afstand te garanderen: zwemnoodles en hoeden.  Zwemnoodles zijn de lichte, gekleurde buizen waar je normaal gesproken mee kunt zwemmen. Het café had echter de ingeving om deze lange noodles op hoeden te plakken. Deze bijzondere hoeden delen ze uit aan hun gasten. Op die manier geven de zwemnoodles aan hoeveel afstand er tussen de terrasbezoekers zit.

Heute mal so ,, Abstandsnachvermessung“

Geplaatst door Cafe & Konditorei Rothe op Zaterdag 9 mei 2020

Enthousiasme en zorgen

De foto’s van deze creatieve oplossing vliegen het internet over en worden met veel enthousiasme onthaald. Er zijn echter ook veel mensen die zich zorgen maken over de hygiëne van de bijzondere hoeden, die uiteraard na het dragen gedesinfecteerd moeten worden. Wij zijn benieuwd of de zwemnoodlehoed straks ook in het Nederlandse straatbeeld is te zien, of dat we misschien met nóg creatievere oplossingen op de proppen komen.

Lees ook:Voor deze uitjes moet je door de coronacrisis dieper in de buidel tasten

Bron: Libelle, Facebook Cafe & Konditorei Rothe | Beeld: Unsplash