Wil jij 1 juni weer het terras op? Zo gaat dat eruit zien

1 juni terras

Alle horeca in Nederland dient zich aan deze regels te houden

Sta jij te popelen om vanaf 1 juni weer te flaneren op het terras? Goed nieuws, want zoals het nu lijkt bestel jij vanaf die datum je eerste biertje op het terras. Toch gaat het er anders aan toe dan je gewend bent en dient alle horeca in Nederland zich aan tientallen regels te houden. Dit is het protocol dat de Koninklijke Horeca Nederland voor alle horecagelegenheden heeft opgesteld. 

Alleen op reservering

Heb je niet gereserveerd? Dan kun je een diner in een restaurant wel op je buik schrijven. Voorlopig mogen café’s en restaurants alleen werken met reserveringen, zodat zij precies weten hoeveel gasten er binnen zijn en ontstaan er geen lange rijen bij een horecagelegenheid. Heb je gereserveerd? Dan wordt er altijd vooraf gevraagd of jij en/of een medebewoner in de afgelopen 24 uur geen verkoudheidsklachten, koorts of last van benauwdheid hebt gehad.

Ontsmetten, ontsmetten en nog eens ontsmetten

Wanneer je een horecagelegenheid betreedt, dien je altijd je handen te ontsmetten. Eenmaal aan tafel mag de bediening aan tafel uitserveren, de tafel opruimen en de bestelling opnemen vanaf 1,5 meter afstand. Aan een tafel mogen maximaal vier personen zitten, tenzij een gezamenlijk huishouden uit meer dan vier personen bestaat. Ook mogen aan een bar maar vier personen naast elkaar staan of zitten. Verlaat je het terras, restaurant of hotel? Dan worden alle tafels en stoelen door het horecapersoneel ontsmet.

Lees ook: Spotify laat je vanaf nu tegelijk met vrienden dezelfde muziek luisteren

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash