16 prachtige babynamen die zijn geïnspireerd op rockmuziek 

9. Eileen – (Come On Eileen – Dexys Midnight Runners)

Het nummer is gebaseerd op een meisje waarmee zanger Kevin Rowland is opgegroeid en begon te daten toen hij 13 jaar oud was. Volgens Nameberry betekent Eileen ‘heldere, stralende’: een prachtige betekenis voor een stralend kindje. 

10. Oliver (Oliver’s Army – Elvis Costello)

Dit nummer is een verwijzing naar Oliver Cromwell, leider van het parlementaire leger in de Engelse burgeroorlog tegen het royalistische leger van Charles I. Een zware betekenis misschien, maar daarnaast is het ook gewoon een prachtige naam. Oliver betekent ‘aanhankelijk’. 

11. Peter (Peter Piper – Run-D.M.C)

Dit lied van Run-D.M.C. is gebaseerd op populaire kinderliedjes. Om hier je inspiratie voor een babynaam uit te halen, is dus op zijn minst toepasselijk te noemen. Daarnaast is Peter een mooie, stoere naam voor een jongen. 

12. Matilda (Matilda’s Mother – Pink Floyd)

Misschien doet Matilda je meteen denken aan de populaire kinderboeken van Ronald Dahl. Het is ook nog eens de titel van een echt Pink Floyd-nummer! Matilda betekent ‘kracht in de strijd’, volgens Behind the Name. Genoeg redenen om je kind deze naam te geven, toch? 

13. Martha (Miss (Martha) King – B.B. King)

Dit was de allereerst plaat die B.B. King maakte. Het ging over zijn toenmalige vrouw, maar in 1952 is het stel gescheiden. Hoe dan ook, Martha is een prachtige naam en het betekent ‘dame’. Perfect voor dat kleine dametje in jouw buik, dus! 

14. Ophelia (Ophelia – The Lumineers)

Dit Lumineers-nummer is gebaseerd op het Shakespeare-personage Ophelia in Hamlet. Niet alleen de naam is mooi, ook de betekenis mag er zijn: ‘helper’. 

15. Peggy-Sue (Peggy Sue – Buddy Holly)

Peggy betekent ‘parel’ en Sue betekent ‘lelie’. Peggy-Sue is dus een combinatie van twee prachtige dingen én je vernoemt je kind naar de gelijknamige plaat van Buddy Holly. 

16. Walter (Walter’s Walk – Led Zeppelin)

Walter betekent ‘heerser van het leger’, aldus Behind the Name. Wellicht wordt jouw kleine spruit dus wel een geweldige leider als hij is opgegroeid. Hij heeft in ieder geval iets van een rockster in zich met deze naam. 

Pagina 2/2

Lees ook: Oh baby! Dit worden de populairste babynamen van 2021

Bron: Romper | Beeld: Pexels, Anastasia Shuraeva