Bouwvakkers krijgen vanaf januari een stuk meer pensioen

bouwvakkers-pensioen

Ze gaan er flink op vooruit

Goed nieuws voor iedereen die is aangesloten bij het pensioenfonds voor de bouw: de pensioen gaan daar flink omhoog. Volgend jaar wordt er 14,52 procent meer uitgekeerd, wat een van de grootste stijgingen ooit is.

Ook verhoging van AOW

Er zijn 800.000 gepensioneerden en werkenden aangesloten bij pensioenfonds BPFBouw. De gepensioneerden van die groep zullen vanaf januari merken dat hun uitkering flink wat hoger wordt. Ook voor werkenden die pensioengeld afdragen is het goed nieuws: zij krijgen meer uitkering wanneer ze met pensioen gaan. De stijging van de pensioenen komt bovenop de verhoging van de AOW. Die stijgt vanaf januari met ruim 10 procent.

Tweede stijging

Het is overigens niet de eerste keer dat die pensioenen stijgen. Eerder dit jaar steeg de pensioenuitkering in de bouw namelijk ook al met ruim 2,5 procent. “De prijsstijgingen leiden soms tot vervelende situaties. Daarom ben ik erg blij deze verhoging aan te kunnen kondigen”, aldus bestuursvoorzitter Eline Lundgren in gesprek met het Financieel Dagblad. De afgelopen jaren was het voor veel pensioenfondsen, waaronder BPFBouw, niet mogelijk om de pensioenen mee te laten stijgen met de inflatie.

Hoge dekkingsgraad

Het pensioenfonds voor de bouw staat er financieel gezien het beste voor van alle grote pensioenfondsen. Ze hadden in oktober (geholpen door de hogere rente) een dekkingsgraad van ruim 140 procent. Om verhoging van de pensioenen door te voeren, is een dekkingsgraad van minstens 105 procent nodig.