Brussels Airport schrapt vandaag alle vertrekkende vluchten

brussels airport

Na Schiphol nu ook drama op Brussels Airport

Vakantiegangers die dachten slim te zijn en de chaos op Schiphol te vermijden door vanaf Brussels Airport te vertrekken, komen van een koude kermis thuis. Brussels Airport schrapt vandaag namelijk alle vertrekkende passagiersvluchten vanwege een nationale staking.

Vrees voor lange wachttijden

De vakbonden in België houden vandaag een nationale actiedag voor betere lonen vanwege de snel stijgende prijzen. Niet alleen het vliegpersoneel heeft hierdoor hun werk neergelegd, maar ook het beveiligingspersoneel van Brussels Airport. ”We kunnen de veiligheid van de reizigers en het personeel niet garanderen”, legt een woordvoerster van de luchthaven uit. Door het gebrek aan beveiligingspersoneel en de vrees voor lange wachttijden, heeft de luchthaven de knoop doorgehakt en alle vertrekkende vluchten geschrapt.

Annuleringen

Al eerder zijn er zo’n 300 passagiersvluchten geschrapt, waarvan 157 vertrekkende. In totaal zou dit dus neerkomen op zo’n 70 procent van alle geplande vluchten. Gisteravond werd er al gecommuniceerd dat er geen enkel passagiersvliegtuig zou gaan opstijgen op het vliegveld. Volgens een woordvoerder waren de meeste reizigers dus al op de hoogte van de annuleringen, maar waren er vanochtend alsnog tientallen mensen gearriveerd op het vliegveld zodat ze met een bus naar een ander vliegveld konden worden gebracht.

Chaos op Europese vliegvelden

Er is de laatste tijd veel chaos op de Europese vliegvelden, zo ook op Schiphol. De Amsterdamse luchthaven heeft al aan luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties laten weten dat zij deze zomer een maximum moeten gaan stellen aan het aantal reizigers dat per dag kan vertrekken. Zonder ingrijpen zouden er onhanteerbare wachtrijen ontstaan en zouden de meeste passagiers hun vluchten niet halen. ”We nemen deze maatregel met een rotgevoel”, vertelt CEO Dick Benschop. ”Er is deze zomer veel mogelijk op Schiphol, maar niet alles kan”, vervolgt de CEO. ”Deze maatregel zorgt ervoor dat de overgrote groep reizigers veilig en betrouwbaar kan reizen vanaf Schiphol.”

Lees ook: Douane tip: deze kleding kan inchecken op het vliegveld vertragen

Bron: Hart van Nederland, Nieuws Schiphol| Beeld: Pexels