Caroline Van Der Plas doet stap terug na ernstige bedreigingen

van der plas

‘Kennelijk wordt BBB te groot in de peilingen en vinden mensen dan dat ze haat over je heen mogen storten’

BBB-leider Caroline van der Plas doet tijdelijk een stap terug en verschijnt de komende tijd niet meer in de media. Dit laat een woordvoerder van de BoerBurgerBeweging weten aan RTL Boulevard. De aanleiding hiertoe is een reeks ernstige bedreigingen aan haar adres.

Bedreigingen

Partijlid Henk Vermeer van de BoerBurgerBeweging bevestigt dat de bedreigingen ernstig zijn en dat het momenteel nog onduidelijk is vanuit welke hoek ze komen. Ook vertelt Vermeer dat Caroline al een langere tijd wordt bedreigd, maar dat de piek nu toch echt bereikt is. Zo schrijft RTL Boulevard dat er zelfs sprake zou zijn van een doodsbedreiging waarbij Caroline ‘hetzelfde lot als Pim Fortuyn staat te wachten’. Uit voorzorg zullen ook andere partijleden van de BBB niet op camera reageren op het nieuws.

Haat

“De anti-boerlobby of de ANTI-BBB-lobby draait op volle toeren. De haatberichten nemen in hevige mate toe en ook doodsbedreigingen komen nu binnen”, laat Van der Plas weten. “Kennelijk wordt BBB te groot in de peilingen en vinden mensen dan dat ze haat over je heen mogen storten.”

Vanwege de bedreigingen zou Van der Plas al een lange tijd niet meer alleen afreizen naar afspraken in het land. Ook zou de politica worden beveiligd, maar details hierover worden verder niet gedeeld. Ondertussen is er een onderzoek gestart naar de bedreigingen.

Afschuw

Tweede Kamerlid Roelof Bisschop van de SGP reageert vol afschuw op het bericht vanaf zijn vakantieadres in België. “Ik vind het schokkend dat iemand die zeer bevlogen haar werk doet, op deze wijze dat werk onmogelijk wordt gemaakt. Je mag het hartgrondig met haar standpunten oneens zijn, maar dat op deze wijze uiten is onacceptabel. Het laat zien hoe dit land verruwt en verhardt. Ik zie die tendens ook in de boerenacties. Die gaan verder ondergronds. Het is een zorgelijke ontwikkeling”, aldus het Tweede Kamerlid.

Lees ook: Jan Slagter gaat op zwemles na ongeluk: ‘Ik was best wel in paniek’

Bron: RTL Boulevard, AD | Beeld: BrunoPress