Corona-app werkt niet op bijna 1,5 miljoen smartphones

corona app werkt niet

Heb jij hem al wel gedownload?

Bijna 1,5 miljoen mensen kunnen de CoronaMelder-app die de overheid onlangs lanceerde niet gebruiken. Dat komt omdat die apparaten niet de laatste updates van het besturingssysteem hebben. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zouden de meeste mensen de app gewoon moeten kunnen gebruiken. 

Verouderd besturingssysteem

Ruim 1,47 miljoen mensen met een smartphone kunnen de nieuwe CoronaMelder-app niet gebruiken. Dit blijkt uit cijfers die het ministerie van Volksgezondheid heeft gedeeld met NU.nl. De reden dat de app niet werkt is het verouderde besturingssysteem van Android of iOS dat op die apparaten draait. Om de CoronaMelder-app te gebruiken, heb je en smartphone met Android 6.0 of hoger en iOS 13.5 of hoger nodig.

De meeste mensen kunnen hem gebruiken

Vijf procent van de Android gebruikers heeft nog een verouderde versie van het besturingssysteem op het toestel staan, bij de iPhones is dat zelfs vijftien procent. Dat komt neer op 425.000 Android-gebruikers en 278.000 iPhone-gebruikers. Daar komen ook nog eens 278.000 smartphones bij met een ander besturingssysteem. Toch kunnen verreweg de meeste mensen gebruik maken van de app, laat een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid weten.

Signalen uitwisselen

Er worden onderling signalen uitgewisseld tussen smartphones waarop de app geïnstalleerd staat. Hierdoor kunnen mensen gewaarschuwd worden wanneer zij mogelijk risico hebben gelopen op besmetting met het coronavirus. Het maximale bereik van de CoronaMelder-app is 12,7 miljoen smartphones. Inmiddels is de app bijna 800.000 keer gedownload.

Lees ook: Geen baan door de coronacrisis? In deze sectoren heb je veel kans

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels