Geen baan door de coronacrisis? In deze sectoren heb je veel kans

Er zijn genoeg sectoren waarin ze staan te springen om personeel

Lekker dan, ben je net op zoek naar een baan, breekt de coronacrisis uit en zit je de hele tijd thuis. Of misschien ben je zelfs wel je baan kwijtgeraakt door de coronacrisis. Solliciteren is in deze tijd geen pretje. Toch zijn er genoeg sectoren waarin ze staan te springen om nieuw personeel.  

Kansrijke beroepen

Solliciteren lijkt misschien een uitzichtloze situatie door corona. Veel bedrijven zijn natuurlijk huiverig om nieuwe mensen aan te nemen in deze onzekere periode. Toch zijn er ook sectoren waarin ze júíst op zoek zijn naar nieuw personeel. Zo maak je veel kans in de zorg, techniek, ICT en in het onderwijs. Dat meldt het UWV in haar lijst met kansrijke en minder kansrijke beroepen.

Zorg

Door de coronacrisis is de zorgsector dringend op zoek naar nieuwe hulpkrachten. Er is vooral vraag naar wijkverpleegkundigen en operatieassistenten. Mocht je een medisch-gerelateerde achtergrond hebben, maak je hier zeker veel kans.

Voor de klas

Ook het onderwijs kampt al een lange tijd met personeelstekort. Als je altijd al voor de klas hebt willen staan, is dit het moment. Een klas vol koters niets voor jou? Het UWV meldt dat er ook veel vraag is naar ICT’ers, accountants, monteurs en hoveniers.

Horeca en toerisme zwaar getroffen

Er zijn ook sectoren waarin het momenteel erg lastig is om aan een baan te komen. De horeca is bijzonder hard getroffen door de pandemie. Er zijn steeds minder koks en ander horecapersoneel nodig. Ook is het door de crisis knap lastig om een baan in de toerisme te vinden. Door corona gaan mensen een stuk minder op vakantie. En als ze dit wel doen, zijn georganiseerde excursies vaak geen optie in verband met de coronamaatregelen. Het is dus erg moeilijk om een baan te vinden als reisleider of gids.

Lees ook: Sollicitatiegesprek gehad? Deze truc helpt je om de baan te krijgen

Bron: LINDA.nl | Beeld: Unsplash