Dave Roelvink krijgt klappen bij verboden demonstratie Museumplein 

Er keken duizenden mensen naar zijn live ‘getuigenverslag’ 

Het liep gisteren flink uit de hand op het Museumplein in Amsterdam. Er kwamen zo’n tweeduizend mensen samen tijdens een verboden demonstratie tegen het kabinet Rutte en de coronamaatregelen. Daarbij werd een noodbevel afgegeven en moest de ME charges uitvoeren, onder meer met een waterkanon. Dave Roelvink besloot zich als ‘reporter’ te mengen in de chaos, maar dat kwam hem duur te staan.

Live getuigenverslag  

“Ik zat uit het raam te kijken, ik woon hier om de hoek, en ik zag het gebeuren”, vertelt Dave aan Shownieuws. Hij besloot ‘even een kijkje’ te gaan nemen. “Het werk ligt natuurlijk helemaal stil, dus dan pak ik af en toe die Insta Live erbij. Dan ga ik op Instagram dingen filmen en geef ik er commentaar bij.” Het model doet op geheel eigen wijze — met plat Amsterdams accent verslag, en niet zonder succes. Er keken duizenden mensen naar zijn live ‘getuigenverslag’ op Instagram. 

Middenin het oorlogsgebied 

Zijn werk als ‘verslaggever’ kwam Roelvink helaas duur te staan, hij kreeg een paar flinke klappen toen hij plotseling middenin de demonstratie belandde. “Ik liep middenin het oorlogsgebied, zeg maar. Ik dacht: ik ga vanuit het park (Vondelpark, red.) filmen, door de tralies heen”, legt de dj uit. “Alleen, ik had even niet gezien dat ik midden tussen een groep agenten stond. Dus ik kreeg er ook nog eentje voor mijn muil. Maar we leven nog.”

Klappen met knuppel 

Dave schrok duidelijk van de ME-charges: “Ik krijg me toch een paar klereklappen op m’n rug. Met een knuppel! Oh, oh, oh… Wat een zooitje, gap.” Hij kon het echter niet op een rennen zetten, gezien hij op slippers zijn huis uit was gerend. “Ik kon niet rennen, want ik ben zo, op m’n slippers, de deur uitgestapt. Ik was dus niet zo lekker voorbereid om te reporten”, lacht het model. “Het is on-Nederlands. Het is een soort volksopstand. Ik kende het nog niet. Ik ben 26 jaar en ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn leven.” 

Lees ook: Goede daad: Dave Roelvink geeft dakloze man volledige make-over

Bron: Metro, Metro, Instagram Dave Roelvink | Beeld: Brunopress