President Donald Trump en zijn vrouw positief getest op corona

Dat maakte de president zelf bekend op Twitter 

De Amerikaanse president Donald Trump (74) en zijn vrouw Melania (50) hebben corona. Dat heeft de president zelf bekendgemaakt op Twitter. Het stel zit thuis in quarantaine.

Adviseur besmet

Donald Trump en zijn vrouw hebben zich laten testen op het coronavirus nadat Hope Hicks ermee besmet bleek te zijn. Hicks is een belangrijke adviseur van Trump en de twee hebben dinsdag nog samen gereisd naar het eerste presidentiële debat in Cleveland. Maar dat is echter niet de enige keer dat Hicks en Trump samen waren. 

Veel gereisd

Hope en de president hebben ook samen in een helikopter gezeten, toen de twee naar een verkiezingsbijeenkomst in de staat Minnesota gingen. Een positieve testuitslag was dan waarschijnlijk ook geen grote verrassing voor Trump. Hope Hicks is ‘duidelijk een favoriet van de president’, aldus Amerikacorrespondent Erik Mouthaan. “Zij is iemand die hij graag om zich heen heeft. Dat blijkt wel uit het feit dat ze de afgelopen tijd zo vaak met hem gereisd heeft.”

Zorgelijk

De besmetting van Trump zo vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen is zorgelijk te noemen volgens Mouthaan. “De president is een 74-jarige man met een onderliggende kwaal, namelijk obesitas. Aan de andere kant wordt de president gemiddeld één keer per dag getest en zeggen zijn artsen dat hij zeer gezond is voor een man van zijn leeftijd.” Trump en zijn vrouw zitten nu thuis in quarantaine.

Lees ook: Gordon heeft corona: opnames 100 Jaar Jong stilgelegd

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube