Extreme drukte gisteren op de Nederlandse stranden

drukte

Er werd een oproep gedaan om niet meer met de auto te komen

Het warme en zonnige weer leidde gister tot grote drukte op de Nederlandse stranden en op de wegen ernaartoe. De ANWB meldde zondagmiddag dat er verschillende files stonden op de wegen naar Zandvoort, Kijkduin en Scheveningen. 

Drukte

Op sommige plekken was het gisteren zo druk dat verschillende gemeenten een oproep deden om niet meer met de auto naar het strand te komen. Zo waren de parkeerplaatsen bij het strand in Zandvoort en in het dorp zelf bomvol. Ook in Scheveningen waren er geen parkeerplekken meer beschikbaar en waren de meeste parkeergarages vol. Datzelfde gold ook voor Kijkduin.

Boze inwoners

In Zandvoort mogen badgasten en dagjesmensen sinds 1 juli  betaald parkeren in de wijken waar voorheen alleen maar vergunninghouders mochten staan. Vorige week dinsdag, toen het ook extreem heet was, kwamen er veel van deze mensen naar Zandvoort en waren alle parkeerplekken al snel bezet. NH Nieuws kreeg toen tientallen klachten van boze inwoners die hun auto nergens meer kwijt konden.

Gele vlag

Gister werd er op het strand in Scheveningen en op het strand in Zandvoort de gele vlag gehesen. De gele vlag betekent dat de zee gevaarlijk is en dat zwemmen wordt afgeraden. Volgens de Zandvoortse reddingsbrigade stond er een harde wind en waren er flinke golven, waardoor er meer stroming was dan normaal. “Kun je niet zwemmen? Ga niet dieper dan je knieën het water in en blijf ook als ervaren zwemmer dicht onder de kant. Ga nooit alleen het water in!”

Lees ook: Eerste Nederlanders krijgen vandaag vaccin apenpokken

Bron: NOS | Beeld: Pixabay