GGD wil vanaf mei 1,5 miljoen vaccinaties per week zetten 

GGD

Het wordt een mega prikoperatie 

Er zijn inmiddels al ruim 1,5 miljoen prikken gezet in Nederland. Waar dit aantal nu in twee maanden is gezet, wil de GGD dit aantal vanaf mei per week kunnen geven. Er komen dan ook fors meer priklocaties bij en de GGD krijgt hulp van Defensie en het Rode Kruis. 

Mega prikoperatie 

De GGD bereidt zich voor op een mega prikoperatie. Vanaf half mei wil zij anderhalf miljoen vaccinaties per week kunnen zetten. Om dat te bereiken komen er fors meer priklocaties bij en per locatie meer priklijnen. Daarnaast worden de openingstijden verruimd en gaan de vaccineerders meer prikken zetten. De behoefte aan personeel is inmiddels erg groot, daarom staan onder meer Defensie en het Nederlandse Rode Kruis paraat om te helpen met prikken.

Eerste positieve effecten 

“Het doet enorm goed dat we de eerste positieve effecten zien bij de mensen uit de verschillende doelgroepen die inmiddels gevaccineerd zijn”, zegt André Rouvoet, landelijk voorzitter van GGD GHOR Nederland. “We maken ons nu op, met duizenden gedreven GGD’ers in het hele land en samen met vele partners zoals Defensie en het Rode Kruis, om in een razend tempo te kunnen vaccineren zodra in het tweede kwartaal de piekleveringen van vaccins beschikbaar zijn.”

Meer priklocaties

Van de anderhalf miljoen verstrekte vaccinaties heeft de GGD er ongeveer een miljoen gezet, sinds 6 januari dit jaar. De rest van de prikken zijn gezet door onder meer huisartsen en medewerkers van zorginstellingen en ziekenhuizen. In mei verwacht Rouvoet 140 priklocaties te hebben. Nu zijn dat er nog zo’n zestig.

Lees ook: 5 veelgestelde vragen over de periode na je coronavaccinatie 

Bron: RTL Nieuws, Rijksoverheid | Beeld: Pexels, Gustavo Fring