Hallo lente: temperaturen na weekend richting 20 graden

lente-zon

De lente begint zonnig

De lente komt eraan, en dat gaan we ook steeds meer merken aan het weer. De komende dagen pronkt de zon nog vaker aan de hemel en gaan de temperaturen ook flink omhoog. Kortom, lekker terrasweer!

Gortdroog

Hoewel het overdag lekker weer is, worden de nachten wel koud. Komende nachten kan het zelfs licht gaan vriezen en trekken er wat wolken over. Gelukkig is de paraplu niet nodig, want regen gaan we komende tijd niet zien. Volgens weerman Maurice Middendorp van Buienradar begint het zelfs ‘gortdroog’ te worden in Nederland.

Stijgende temperaturen

Het weekend begint zonnig, maar gedurende de dag zijn er wel stapelwolkjes. De temperatuur kan oplopen tot 16 graden. In het weekend wordt het ook aangenaam, maar is het volgens de weerman wel wat frisser. Blote benen zijn misschien nog te koud, maar door de stijgende temperaturen kan het binnenkort wel de eerste rokjesdag van het jaar zijn. Na het weekend stijgt de temperatuur nog meer, en komt deze op gemiddeld 17 graden en lokaal 18 of 19 graden.

Lenteschoonmaak

De lente begint officieel op 20 maart: we beginnen het seizoen dus gelijk zonnig. Voor je een sprintje trekt naar het terras, is het fijn om de lenteschoonmaak achter de rug te hebben. Vooral als je niets wilt missen van de zon. Kortom, weg met oude troep en aan de slag met een grondige reiniging van het huis. Om je een handje te helpen, hebben wij een stappenplan waarmee je je huis van de kelder tot de zolder spic en span krijgt. Laat de lente maar komen!

Lees ook: Goed lentenieuws: hooikoorts en uv-licht kunnen helpen tegen corona

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels