Heftig: arrestatie agressieve man leidt tot getaserde hond

taseren

De hond gedroeg zich erg dreigend en agressief richting de agenten die ter plekke waren

De Haagse politie heeft zondagavond 24 juli op het Zonneoord een verwarde en agressieve 37-jarige man aangehouden. De hond van de man gedroeg zich ook agressief en dreigend naar de leden van het Aanhoudingsteam en Ondersteuningsteam (AOT), terwijl zij de man aanhielden. Dit leidde tot het taseren van de hond.

Melding

De Haagse politie kreeg rond 19:30 uur een melding dat iemand op het Zonneoord gebeten zou zijn door een loslopende hond. Het was al eerder bekend dat deze hond eerder iemand had gebeten en daarom was hij bestempeld als gevaarlijk. Toen de agenten aankwamen op de plek waar de hond iemand zou hebben gebeten, werden ze aangesproken door een buurtbewoonster die de hond in een tuin had opgesloten.

Onrustige indruk

In de tijd dat de hond opgesloten was in de tuin, zou de eigenaar een riem brengen en de hond weer mee naar huis nemen. Terwijl de agenten met de buurtbewoonster aan het praten was, kwam de eigenaar aanlopen. De man maakte een erg onrustige indruk bij de agenten. Nadat hij de hond had vastgemaakt, liep hij terug naar zijn woning. Niet heel lang daar kwam de man weer uit zijn woning lopen. Hij oogde erg agressief en sloeg een ruit van de portiek in.

Agressief en onberekenbaar

Omdat de man erg agressief en onberekenbaar was, kwam een politieonderhandelaar ter plaatse om contact met hem te maken. De man was zo onberekenbaar dat hij op een gegeven moment in het raamkozijn stond en dreigde om naar beneden te springen. Na een tijdje ging hij weer naar binnen om vervolgens weer naar buiten te lopen. Hier werd hij aangehouden door een arrestatieteam. Zijn hond, die door de man zelf was aangelijnd, schoot op dat moment los in de portiek.

Hond

De hond gedroeg zich erg dreigend en agressief richting de agenten die ter plekke waren. Een lid van het team zag zich daarop genoodzaakt om de hond te taseren. De hond was tijdelijk uitgeschakeld en onder controle gebracht. Tijdens het taseren liep de hond geen letsel op en hij is door de dierenambulance overgebracht naar een dierenopvang. De man is door een ambulancemedewerker nagekeken nadat hij de ruit van het portiek had ingeslagen. Daarna is hij overgebracht naar het politiebureau.

Lees ook: Goed om te weten: zo overleef je deze zomer urenlang filerijden in de hitte

Bron: Politie | Beeld: Pexels