Irma Sluis en Orgel Joke in het zonnetje voor inzet tijdens coronacrisis

Irma Sluis in zonnetje

Tijdens een liveshow kijken ze samen terug op ons mediagebruik tijdens de crisis

Tijdens de coronacrisis was media onmisbaar. Films, games en podcasts hebben ons door deze barre tijden heen gesleept. Beeld en Geluid besloot daarom mediamakers die hier een belangrijke rol in hebben gespeeld te eren. Onder andere gebarentolk Irma Sluis is van de partij.

Van webserie naar liveshow

Tijdens de coronacrisis introduceerde Beeld en Geluid de succesvolle webserie ‘Media in crisistijd’. Nu het weer enigszins verantwoord is, vond het museum het tijd voor een liveshow. Op woensdag 2 september ontvangt presentator Harm Edens diverse gasten, waarmee hij terugkijkt op ons mediagebruik tijdens de intelligente lockdown.

Onmisbaar

De afgelopen maanden hebben we meer dan ooit binnen gezeten. De media waren toen onmisbaar. We moesten ineens alles thuis doen, dus volgden we online sportlessen en vergaderden we via online platforms zoals Zoom. Als we niet werkten kwamen we de tijd door met games, keken we films en series, lazen we boeken en luisterden we podcasts. We hielden contact met onze vrienden door te videobellen. Kortom, we deden bijna alles online en hebben de media volop gebruikt.

In gesprek

Tijdens de liveshow ‘Media in crisistijd’ gaat Harm in gesprek met mediamakers. Wat was er goed aan al dat mediagebruik en wat absoluut niet? Wat gaan we wel en niet houden? Deze vragen bespreekt de presentator met mediawetenschappers- en duiders, makers en mensen die tijdens de crisis zijn uitgegroeid tot echt mediahelden. Onder andere Orgel Joke, Beau van Erven Dorens en Linda Duits zijn van de partij. En natuurlijk kan gebarentolk Irma Sluis niet ontbreken! Zij zal eveneens de liveshow vertalen voor doven en slechthorenden.

Lees meer: Gebarentolk Irma Sluis gaat tijdens persconferentie viraal met ‘hamsteren’-gebaar 

Bron: Nu.nl, Beeld en Geluid | Beeld: ANP Editorial – Bart Maat