John van den Heuvel laat zich uit over dreiging RTL Boulevard: ‘Opnieuw een dieptepunt’

John van den Heuvel

Zaterdag werd de studio van RTL Boulevard ontruimd vanwege ‘ernstige dreiging’

Zaterdagavond werd bekend dat vanwege ernstige dreiging de uitzending van RTL Boulevard niet doorging en de studio aan het Leidseplein in Amsterdam werd ontruimd. John van den Heuvel, misdaadjournalist en deskundige bij het programma, komt met een boodschap over het voorval en over zijn collega Peter R. de Vries.

Grote dreiging

RTL Nieuws meldde gisteren dat de uitzending van RTL Boulevard niet door kon gaan vanwege een ‘ernstige dreiging.’ Of er een direct verband bestaat met de aanslag op Peter R. de Vries is onduidelijk, maar het is hoe dan ook een zwarte week voor het programma en de journalistiek. Dat bevestigt ook misdaadverslaggever John van den Heuvel, die regelmatig aanschuift bij Boulevard.

Diepe rouw

Op Instagram deelde John zaterdagavond een openhartig bericht. “Terwijl Peter deze week laf werd neergeschoten en ons allemaal in diepe rouw dompelde, bereiken we bij RTL Boulevard vanavond opnieuw een dieptepunt. Voor het eerst in twintig jaar geen live programma maar een herhaling omdat de studio vanwege dreiging uit criminele hoek op slot moet.”

Angst zaaien

“U leest het goed; criminelen zijn in staat uitzendingen van een tv-programma te verstoren en opnieuw angst te zaaien”, schrijft John. “Dit heeft gevolgen voor alle nieuwsplatforms in Nederland. Ik zei het deze week al eerder: wij zwijgen nooit. Ook in de geest van collega Peter R., die nog altijd vecht voor zijn leven. Ik beloof u, onze berichtgeving zal nooit wijken voor narco-terreur, zoals we die nu al een paar jaar in Nederland ondervinden. Of het nu in de krant is, op tv of radio. Wij gaan door en rekenen op steun van degenen die voor vrijheid van meningsuiting en journalistieke vrijheid zijn.”

Steunende reacties

Veel (bekende) Nederlands betuigen hun steun aan John en het team van RTL Boulevard in de reacties op dit bericht. “Heel dapper en heel veel respect voor jullie.” “Mooie woorden” en “We staan achter jullie”, klinkt het alom.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door John van den Heuvel (@johnvdheuvel62)

Lees ook: Ajax brengt eerbetoon aan Peter R. de Vries

Bron: Instagram | Beeld: Brunopress