Jongetje (2) overlijdt na ongeluk op motorcrossbaan in Marum

motorcrossbaan

‘We gaan je zo enorm missen we houden van jou grote vent’

Wat een leuk uitje moest worden voor vader en zoon, veranderde in een nachtmerrie. Door een vreselijk ongeluk gisteren, waarbij een motorcrosser van de baan raakte en terechtkwam op de kleine Stefan van twee jaar, overleed de jongen. Zijn moeder reageert nu op het ongeluk op Facebook.

Sprong

De peuter uit het Friese Tytsjerk ging met zijn vader naar de motorcross in het Groningse Marum. Zij liepen langs de baan, waarna een 19-jarige motorcoureur tijdens een sprong buiten de baan terechtkwam. Stefan werd het hardst geraakt en ook zijn vader, Alle, raakte zwaargewond, maar hij maakt het naar omstandigheden goed.

“Wat gister een leuk uitje samen moest worden is uitgelopen in een ramp”, postte moeder Tineke op Facebook na de nachtmerrie. Ze vertelt over hoe haar zoontje aan de beademing werd gezet en in slaap gehouden, waardoor hij geen pijn zou hebben. “Voor we weg reden mocht ik nog bij Stefan kijken en hem een kus geven.” Vader Alle zijn been was helemaal kapot en is daaraan geopereerd.

Geen verwijt

Tineke liet nog weten dat zij graag in contact wilden komen met de motorcoureur. Ze beseft dat de jongeman ook in een nachtmerrie terecht is gekomen, zo liet ze weten. “We verwijten hem helemaal niks.”

“We zijn er stil van maar we gaan hier met ons 3en uit komen als gezin”, schreef Tineke verder over de ramp die zich gisteren voltrok. “Lieve Stefan de crossfan, de allemansvriend, de draak, de woesteling, maar de ooh zo zorgzame en lieve broertje van Marrit. We gaan je zo enorm missen we houden van jou grote vent.”

Veiligheid

Voorzitter van de motorclub Henk Hulshoff noemde dit het ergste wat ooit is gebeurd bij de motorclub. De baan is gekeurd en voldoet aan alle veiligheidsnormen, maar ‘ze moeten hier toch iets mee’, zo zei hij. “Dit soort calamiteiten moet op zijn minst reden zijn om de veiligheid te vergroten.”

Lees ook: Doel inzamelingsactie Hebe al na een dag bereikt

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels