Heftig: kinderen op het nippertje uit snikhete auto gered

parkeerplaats kinderen auto

De ouders hadden de kinderen voor straf in de auto gezet

De hete Franse zon, een stilstaande auto en een parkeerplaats zonder schaduw: het zijn geen omstandigheden waarin je je kinderen achter zou laten. Toch gebeurde het. In de buurt van Parijs lieten ouders hun kinderen van 3 en 5 achter in de auto. Na een melding wist de politie de kinderen op het nippertje uit de auto te bevrijden. 

Voor straf in de auto

We horen het je denken: hoe kun je in vredesnaam je kinderen achterlaten in een snikhete auto? Volgens Franse media hadden de ouders hun kinderen voor straf in de auto opgesloten. De kinderen zouden zich vervelend hebben gedragen. Terwijl de ouders het nabije winkelcentrum introkken, bleven de kinderen achter in de auto – waar de temperatuur inmiddels opliep tot 35 graden.

Niet meer aanspreekbaar

Na enige tijd kreeg de politie een melding. Toen de politie ter plaatse kwam, bleken de kinderen niet meer aanspreekbaar. Na een aantal keer kloppen op de ramen, gaven de kinderen geen reactie. Met een raambreker zijn de kinderen uiteindelijk bevrijd.

Meegenomen naar het ziekenhuis

Aangezien de kinderen niet meer bij bewustzijn waren, bracht de politie de kleuters naar het ziekenhuis. Het tweetal is buiten levensgevaar, maar ligt nog wel in het ziekenhuis. Omdat het voor de politie onduidelijk is hoe lang de kinderen in de snikhete auto opgesloten zaten, wordt er een onderzoek ingesteld.

Lees ook: Brandweer waarschuwt: ‘Bewaar op warme dagen geen desinfecterende gel in de auto’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash