Brandweer waarschuwt: ‘Bewaar op warme dagen geen desinfecterende gel in de auto’

De brandweer waarschuwt voor de gevaren van handreinigingsgel bewaren in de auto

Met het uitbreken van de coronacrisis hebben steeds meer mensen standaard handreinigingsmiddel bij zich. Het is dus niet zo gek dat de desinfecterende gel in je auto belandt en daar even blijft liggen. Het is alleen helemaal geen goed idee om die gel in de auto te laten liggen op warme dagen, zo waarschuwt de brandweer.

Desinfecterende gel niet in auto bewaren

We snappen dat het handig is om desinfecterende gel in de auto te bewaren. Als je dan bijvoorbeeld net boodschappen hebt gedaan, kun je in de auto meteen doen waar de overheid, virologen en RIVM momenteel zo op hameren: je handen reinigen. Mensen realiseren zich echter niet hoe gevaarlijk het kan zijn om die gel op hete dagen in je auto te bewaren.

Brandgevaar

Desinfecterende middelen bevatten in wezen alcohol en is daarom brandbaar”, waarschuwt een brandweerkazerne in Amerika in een Facebookpost. “De desinfecterende gel in je auto bewaren tijdens warm weer, kan tot een ramp leiden.” Het licht van de zon kan in de fles worden vergroot en dat kan tot vlammen leiden. 

Veel schade

De brandweer plaatste een foto van een autodeur waarin handgel werd bewaard. Het moge duidelijk zijn dat de gel serieuze schade kan aanrichten. “Het is een brandbare stof en mag daarom niet in het voertuig zitten, tenzij het wordt vervoerd.”

Lees ook:Brandweer waarschuwt katteneigenaren met een inductiekookplaat

Bron: Western Lakes Fire District | Beeld: Facebook Western Lakes Fire District, Unsplash