Man (23) aangehouden na beroving en mishandeling van Gordon

beroving Gordon

Amsterdamse politie heeft de 23-jarige verdachte op straat gearresteerd

De politie in Amsterdam heeft een 23-jarige man aangehouden voor de beroving en mishandeling van Gordon. De zanger en presentator werd zaterdagavond in zijn eigen appartement in Amsterdam-Zuid overvallen.

Verdachte

De Amsterdamse politie begon na de gewelddadige beroving een onderzoek. Daaruit wisten ze de identiteit van een van de verdachten te achterhalen. Het gaat om een 23-jarige man. Meer details zijn nog niet bekend. Agenten hebben de man op straat gearresteerd.

‘Ik dacht dat ik zou vermoord zou worden’

Bij de overval werd Gordon vastgebonden en kreeg hij een mes op zijn keel gedrukt. “Ik dacht dat ik zou worden vermoord”, vertelt de geschrokken zanger en presentator. Naast de mishandeling en doodsbedreiging werd Gordon ook nog een aantal kostbare dingen afhandig gemaakt. Zo zijn de pinpas en creditcards van de zanger gestolen. Ook zijn enkele dure sieraden, waaronder een Rolex-horloge, meegenomen.

Nachtmerrie

“Het leek een nachtmerrie. Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken, ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten, maar ze bleven maar tegen me schreeuwen”, vertelt Gordon aangeslagen. “Wie doet iemand zoiets aan?” Toen de daders waren vertrokken, wist de presentator zichzelf gelukkig te bevrijden. Gordon rende in paniek de straat op om alarm te slaan. Beveiligers van een museum schakelden de politie in.

Rand van de afgrond

Op zijn Instagram liet de 52-jarige zanger en presentator een bericht achter. “Voor ‘t eerst in mijn leven geen woorden, al dagen huil ik en denk ik waarom ik?” schrijft hij. “Ik ben aan de rand van de afgrond gebracht maar ook hier zal ik weer moeten uitkomen. De klap is immens en was mensonterend. Ik geloof dat ik hier nooit meer echt overheen ga komen. Ik ben voorlopig even offline.”

Lees ook: Gordon heeft corona: opnames 100 Jaar Jong stilgelegd

Bron: Metro | Beeld: Brunopress, credit Patrick van Emst