Man die zijn husky levend begroef mag tóch weer een nieuwe hond

De man wil nu een Duitse herder aanschaffen 

Een man die zijn husky in 2015 levend begroef, mag toch weer een nieuwe hond. Een uitspraak die voor dierenliefhebbers waarschijnlijk onbegrijpelijk is. Toch heeft de rechter geoordeeld dat de man, onder begeleiding van de reclassering, weer een nieuwe hond mag aanschaffen, dat meldt RTV Noord. 

Ernstige dierenmishandeling

Het gaat om een 61-jarige man uit het Groningse Muntendam. De man bracht in mei 2015 zijn husky op wrede wijze om het leven. Daarbij bond hij de hond vast met tiewraps en ducttape, schopte hem in de buik en sloeg het beestje tegen een muur. Tot slot begroef hij het op dat moment nog levende dier in zijn tuin. In september 2017 kreeg de Groninger een taakstraf van 100 uur opgelegd en een voorwaardelijke celstraf van een maand voor ernstige dierenmishandeling. Daarnaast mocht hij, op een kanarie die hij al had na, geen dieren meer houden.

Weer dieren houden 

De proeftijd, die tussentijds werd verlengd naar september 2021, loopt inmiddels bijna af. De man mag sowieso geen dieren meer houden, maar had toch de grote wens om weer een hond te houden. “Hij heeft zijn hele leven herders gehad”, luidt het verweer. De rechter heeft daarom besloten dat de man tóch weer een hond mag aanschaffen — en daar maakt hij dankbaar gebruik van.  De man is dan van plan om een Duitse herder te kopen.

Controle en begeleiding 

De rechter heeft in ieder geval alle vertrouwen in de man. “Als het niet goed gaat, is het einde oefening”, zeggen zij. Maar de kans dat een dergelijk voorval opnieuw zal gebeuren is volgens de rechters niet groot. Wel stellen zij dat de man extra gecontroleerd en begeleid zal worden door politie en reclassering. Dan kan de man zogezegd “even oefenen”. 

Lees ook: Met deze tips vind je de beste slaapplek voor je hond in huis

Bron: RTV Noord | Beeld: Pexels