Let op: mensen downloaden massaal de verkeerde app voor coronabewijs

verkeerde app

Heb jij wel de juiste app op je telefoon staan?

Vanaf 25 september wordt het corona toegangsbewijs op veel plekken ingevoerd. Je moet dan middels een QR-code op je telefoon laten zien je dat je gevaccineerd bent, hersteld bent van corona of een negatieve test hebt die niet ouder is dan 24 uur. Veel mensen downloaden echter de verkeerde app.

Verkeerde app

Om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld een concert, sportwedstrijd of de bioscoop moet je vanaf 25 september een QR-code laten scannen. Om zo’n coronabewijs te maken heb je een speciale app nodig op je telefoon. Hier gaat het echter bij veel mensen mis, want het blijkt dat Nederlanders massaal de verkeerde app downloaden. Nederland is namelijk niet het enige land dat met zo’n app werkt. De verwarring ontstaat doordat er in ons land ook wordt gesproken over een ‘coronapas’ en de Deense corona-app heeft precies die naam.

De juiste app

Heb jij ook per ongeluk de Deense app gedownload? Verwijder deze dan maar weer van je smartphone, want hier heb je helaas in Nederland niks aan. De enige juiste app hier is de CoronaCheck-app. Deze herken je aan een blauw icoontje met een QR-code. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft op Twitter een bericht geplaatst met linkjes naar de juiste apps voor iOS en Android.

Lees ook: Persconferentie: deze versoepelingen gaan vanaf 25 september in

Bron: Margriet | Beeld: Pexels