Hallo nazomer! Volgende week mogelijk 25 graden

nazomer

We hadden de hoop al bijna opgegeven

We hopen allemaal op een warme nazomer, maar die lijkt verder weg dan ooit. Tot nu! Want het lijkt erop dat het volgende week toch echt warmer gaat worden. We moeten deze week nog door een paar grijze dagen heen, maar daarna worden we (hopelijk) beloond met 25 graden! 

Ziet er hoopvol uit

Zo’n warme nazomer is natuurlijk heerlijk. We kunnen voor de laatste keer de zomerkleding uit de kast trekken en kunnen lekker veel buiten zijn. De afgelopen weken leek het er niet op dat we zo’n nazomer zouden krijgen, maar het lijkt er volgende week dan toch echt van te komen. “Het ziet er hoopvol uit”, zegt Martijn Dorrestein van Buienradar. Dat zijn berichten waar we blij van worden!

Fris voor de tijd van het jaar

Toch moeten we nog even geduld hebben. Het begin van de week zal er niet heel zomers uitzien. Dinsdag en woensdag zullen twee grijze dagen worden. “Er valt dan ook her en der miezerregen”, aldus Dorrestein. Vanaf donderdag gaan we een stijgende lijn zien in de temperaturen. Dan is het overwegend droog en komt de zon tevoorschijn. “Maar met 17 graden is het nog wat fris voor de tijd van het jaar.”

Temperaturen lopen op

In het weekend kunnen we dan echt beginnen met genieten van nazomer weer. Zaterdag kan het in Limburg al 20 graden worden. Dorrestein: “Het weer is dan helemaal niet verkeerd. Droog, geen harde wind en steeds warmer. Zondag wordt het 19 tot 23 graden, voor zover we nu kunnen zien.” Dat klinkt al fantastisch, maar op weermodellen is te zien dat het na het weekend mogelijk nóg warmer wordt. “Het lijkt erop dat de temperatuur op gaat lopen, dinsdag zelfs richting de 25 graden.” Wij kunnen niet wachten! Toch moeten we nog even voorzichtig juichen. “Voor die voorspellingen geldt: hoe verder in de tijd, hoe onzekerder de weersverwachting”, legt Dorrestein uit.

Lees ook: Ai! Opnieuw code rood voor zeven regio’s in Frankrijk

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels