Zien! De Nederlandse inzending voor het Junior Eurovisie Songfestival

Hoe groot schat jij onze kans op douze points?

De meidengroep UNITY gaat Nederland dit jaar vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival. Dat is afgelopen zaterdag uitgemaakt tijdens de nationale finale in een leeg Ahoy. Echter verliep die dag niet zoals gepland. Het coronavirus gooide roet in het eten voor een aantal kandidaten én een bekend jurylid. 

Girlband 

UNITY gaat Nederland dit jaar vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival. De girlband won afgelopen zaterdag de nationale finale. Het spektakel vond dit jaar niet plaats in een bomvolle zaal met uitzinnige fans, maar in een leeg Ahoy. De meidengroep liet met de winst het duo Jackie & Janae en de boyband T-Square achter zich. In eerste instantie zou de strijd tussen vier act gaan, maar solozangeres Robin kon vanwege een positieve coronatest niet meedoen aan de nationale finale.

Anders dan gepland

De finaledag liep dan ook niet zoals gepland. Het coronavirus gooide roet in het eten voor twee kandidaten, waaronder Robin. Maar ook Demi, een van de vier UNITY-meiden, kreeg een positieve uitslag. Een enorme domper voor de jeugdige artiesten, die hier maandenlang voor gewerkt hebben. De meiden hadden allebei geen klachten, waardoor de positieve uitslag nogal onverwacht kwam. Daardoor stond de girlband ineens met zijn drieën op de bühne in Ahoy én moest de act last minute nog aangepast worden. Ook jurylid Emma Heesters was niet aanwezig bij de live-finale. Zij had iemand in haar omgeving met corona en nam haar verantwoordelijkheid door thuis te blijven.

12 punten

Ondanks dat de meiden van UNITY een zangeres misten, wisten ze een goed optreden neer te zetten met hun nummer Best Friends. Daarmee overtuigden ze de jury én het publiek van de winst. De kinderjury, bestaande uit kandidaten van vorig jaar, verkozen Jackie & Janae als favoriet. De vakjury, bestaande uit Duncan Laurence, Ronnie Flex en Fenna Ramos (vervanger voor Emma Heesters), gaf hun 12 punten aan UNITY. Van het thuispubliek kreeg de meidengroep ook 12 punten, waarmee de overwinning overduidelijk was.

Niet naar Polen

De meiden waren dolblij, mede omdat hun zieke bandlid Demi nu tijdens de internationale finale wél mee kan doen. “Deze is voor jou, Demi”, riepen de meiden na hun optreden. De internationale finale van het liedjesspektakel zou dit jaar plaatsvinden in Polen, maar door het coronavirus zal ieder land vanuit hun eigen land optreden. De internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival vindt plaats op zondag 29 november. Dan mag UNITY ons land trots maken!

Lees ook: Die is veranderd! Zó ziet Junior Songfestivalwinnaar Ralf Mackenbach er nu uit

Bron: Shownieuws | Beeld: Videostill