Om deze reden is zonnebrandcrème zo flink in prijs gestegen

zonnebrandcrème

Voor een flesje zonnebrandcrème betaal je tegenwoordig zomaar twintig euro

Heb jij onlangs nog een flesje zonnebrandcrème gekocht? Dan is het je vast opgevallen dat de prijzen flink gestegen zijn. Maar waarom is de prijs eigenlijk omhooggegaan? En zit er een verschil in huismerk of A-merk? Wij zochten het voor je uit! 

Zonnebrandcrème

Zonnebrand is met de Nederlandse zomers zeker essentieel om in huis te hebben. De temperaturen kunnen namelijk ineens omhooggaan, en dan wil je wel goed voorbereid zijn. Vooral met de hoge temperaturen van vorige week, waar zonnebrandcrème op sommige plekken zelfs was uitverkocht. Dit is ook de reden dat de prijzen zo omhoog zijn gegaan: er is meer vraag naar een flesje zonnebrandcrème.

Must-artikel

Merkendeskundige Paul Moers legt aan RTL Nieuws uit hoe dit zit. “Het is een must-artikel. Een product dat je keihard nodig hebt”, aldus Moers. “Mede daarom is de prijs ook hoog: je koopt het toch wel. Daarmee word je voor het blok gezet in de winkel.” De prijzen zijn dus flink opgelopen. Voor een flesje zonnebrand betaal je tegenwoordig zomaar twintig euro, terwijl je dat vroeger voor veel minder kocht.

In de aanbieding

Met handige acties in de winkel, zoals 1 + 1 gratis, bespaar je wel op een flesje zonbescherming, maar moet je daar volgens Moers wel mee uitkijken. “45 procent van de producten zijn bij de drogist permanent in de aanbieding. Als het niet in de aanbieding is, betaal je sowieso te veel en ben je eigenlijk dom als je het op dat moment koopt.” Dit wordt ook beaamd door de Consumentenbond, die stellen dat je een ‘dief van je eigen portemonnee bent’ als je het niet in de aanbieding koopt.

Verschillende soorten

Heb je toch echt een flesje nodig, dan maakt het volgens KWF Kankerbescherming eigenlijk niet uit welk merk je hiervoor kiest. “Wat betreft bescherming doen ze hetzelfde. Het verschil zit vaak in de extra’s eromheen. Denk aan de verpakking, geur of de smeerbaarheid. Toch beschermt een goedkope fles je net zo goed als een duurdere variant. Beschermingsfactoren betekenen overal ter wereld hetzelfde”, aldus het instituut op haar website.

Lees ook: Dit is waar de factor van je zonnebrandcrème voor staat

Bron: RTL Nieuws, KWF Kankerbescherming | Beeld: Pexels