Ongeveer 70.000 klanten van Welkom Energie willen hun geld terug

welkom-energie

Ze hebben een verzoek tot betaling ingediend bij de curator

Energieleveranciers zijn sinds vorig jaar vaak negatief in het nieuws geweest. Door de stijgende gasprijzen zijn we flink meer gaan betalen. Ook zijn er meerdere leveranciers failliet gegaan, waaronder ENSTROGA, Naked Energy en SEPA Green Energy. Ook Welkom Energie behoort tot die groep. Zij krijgen nu een grote groep schuldeisers achter zich aan.

20 miljoen euro

Inmiddels hebben ruim 70.000 kleinverbruikers een verzoek tot betaling ingediend bij de curator van Welkom Energie. Het gemiddelde bedrag dat ze eisen is 285 euro. In totaal is er voor 20 miljoen euro aan vorderingen ingediend. De curator wikkelt het faillissement af en stuurde onlangs een brief naar klanten die nog een vordering bij Welkom Energie hebben openstaan. Als blijkt dat er na de afwikkeling van het faillissement nog geld overblijft, zal er uitvoeriger naar de claims worden gekeken.

Faillissement

Eind 2021 werd Welkom Energie officieel failliet verklaard. Het was een van de vele energieleveranciers die door de stijgende prijzen in de problemen was geraakt. Daardoor kon het de leveringszekerheid niet meer garanderen. Welkom Energie deed zelf het verzoek aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om hun vergunning voor het leveren van energie in te trekken. Eneco heeft hun klanten overgenomen.

Eerder werd al bekend dat voormalige klanten van Welkom Energie mogelijk hun geld kwijt zouden zijn. Waarschijnlijk zien klanten die nog een welkomstbonus moeten krijgen of al een termijnbedrag vooruit hadden betaald dat geld niet meer terug.

Lees ook: TNO: half miljoen Nederlanders leven in ‘energiearmoede’

Bron: NU.nl | Beeld: Pixabay