Opnieuw boerenprotesten: ongelukken op A7 door gedumpt afval

boerenprotesten

‘Gebruik je verstand’

Op de A7 bij Midwolde in de provincie Groningen, heeft in de nacht van woensdag op donderdag een aanrijding met meerdere voertuigen plaatsgevonden als gevolg van gedumpt afval. Hierbij raakte niemand gewond. Door de boerenprotesten op en rondom de A7, zijn er meerdere wegen afgesloten. 

Aanrijding

De aanrijding rondom Midwolde vond plaats om 02.45 uur. Volgens de politie waren er onder andere autobanden op de weg gedumpt. Ook op andere plekken rondom de snelweg ligt nog afval. Bij Frieschepalen vond rond 03.45 uur een ongeluk plaats. Hierdoor wordt de weg tussen Drachten en Groningen afgesloten.

Bedreigd

Het opruimen van het afval bij de A1 in Voorst is woensdag gestaakt omdat de bedrijven dit de rommel zouden opruimen werden bedreigd. Door wie deze bedreigingen gedaan zijn, is niet duidelijk. “Wij betreuren dit ten zeerste. Dit levert heel veel hinder en een vervelende situatie op voor de weggebruikers. We betreuren het natuurlijk ook dat de aannemers zich geïntimideerd voelen. Dat zou niet zo moeten zijn”, aldus de woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Verstand

De acties zijn een vervolg op die van gisteravond, toen er ook op verschillende snelwegen afval werd gedumpt en hooibalen in brand werden gestoken. Justitieminister Dilan Yesilgöz waarschuwde de boeren gisteren al op Twitter. “Je verliest niet alleen in rap tempo begrip voor je acties. Waar mogelijk spoort de politie je op”, liet ze weten. “Een strafblad heeft gevolgen. Gebruik je verstand.” Tot nu toe is er nog niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht.

Lees ook: Files door boerenprotesten: hooibalen in brand gestoken

Bron: RTL Nieuws, AD | Beeld: Pexels