Toch nog op vliegvakantie? Prijzen vliegtickets laten forse daling zien

Tickets zijn honderden euro’s goedkoper om toeristen te trekken tijdens de crisis

Ten opzichte van vorig jaar kun je deze zomer voor een prikkie op het vliegtuig stappen. Luchtvaartmaatschappijen verlagen massaal hun prijzen om toch nog passagiers te trekken temidden van de coronacrisis.  De grens oversteken wordt daardoor een stuk voordeliger dan een vakantie in eigen land. Wel blijft het een risico om je vakantiegeluk in het buitenland te beproeven.

Bodemprijzen vliegtickets

Prijsvergelijker Skyscanner laat zien dat de prijzen voor vliegtickets fors zijn gedaald. Populaire vakantiebestemmingen zijn hier geen uitzondering op. Zo moest je in augustus vorig jaar nog 206 euro neertellen voor een retourtje Ibiza. Nu is dat nog maar 85 euro. Naar Italië of Griekenland vliegen doe je al helemaal voor een habbekrats. Zo boek je een retourtje naar Milaan voor gemiddeld 29 euro. Een jaar geleden kostte dit zo’n 100 euro meer.

Nieuwe reisbeperkingen

Met de lage prijzen willen de vliegmaatschappijen twijfelende vakantiegangers over de streep trekken. Nu het reisadvies voor veel landen is versoepeld, worden er voorzichtig meer vliegtickets geboekt. Wel blijft het onzeker of je dan ook een zorgeloze vliegvakantie in het verschiet hebt. In België, Duitsland en Frankrijk is er bijvoorbeeld een kans op nieuwe reisbeperkingen vanwege het virus. Ook het dragen van een mondkapje op alle openbare plekken is in steeds meer Europese landen verplicht. Je moet dus wel een risico durven nemen als je van de lage prijzen voor vliegtickets wilt profiteren.

Lees ook: Van zon- naar stressvakantie: wat doe je als je vakantiegebied in lockdown gaat?

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash