Rekeningrijden: dit zijn 3 tips om het zo goedkoop mogelijk te houden

rekeningrijden

Deze tips kunnen je in de toekomst helpen

Het lijkt er toch echt te komen: rekeningrijden. Als in 2030 het rekeningrijden dan toch echt wordt ingevoerd, zullen we er waarschijnlijk voor kiezen om de auto vaker te laten staan. Hoewel er nog veel kritiek is het op systeem, is het verstandig om wel alvast te kijken naar manieren waarop jij straks zo goedkoop mogelijk uit bent.

Tips

Als we Rutte IV en het ministerie van Financiƫn mogen geloven, dan zijn er voor de huidige plannen drie handige tips om zo goedkoop mogelijk rekening te rijden. Of deze tips in 2030 ook daadwerkelijk nog werken, is echter wel de grote vraag.

Goedkoopste brandstof

De prijs die je waarschijnlijk moet gaan betalen per kilometer, zal zo’n 4 cent worden. Dit is ongeacht met welke auto je de weg op gaat. Wil je dus zo goedkoop mogelijk uit zijn als je moet rekeningrijden, dan kun je dus het beste een auto rijden waarbij de brandstof in 2023 het goedkoopst is. Echter lijkt het natuurlijk niet waarschijnlijk dat we in 2030 allemaal Lupo 3L gaan rijden.

Kortste route rijden

Laten we het er voor nu even op houden dat rekeningrijden zo’n 4 cent per gereden kilometer is, ongeacht welke route je neemt. Het is dus automatisch goedkoper om de kortste route te kiezen, in plaats van de snelste route. Stel je navigatie dus even anders in, zodat het jou tijd en wellicht geld bespaart.

Oldtimer

Zoals het nu lijkt krijgen Oldtimers voordelen ten opzichte van andere auto’s. Auto’s van veertig jaar of ouder, waarvoor nu geen wegenbelasting betaald hoeft te worden, worden uitgesloten van rekeningrijden. Let wel: als we ineens allemaal in Oldtimers gaan rijden, dan wordt er ongetwijfeld ingegrepen.

Lees ook: Aha: dit gaat rekeningrijden je straks ongeveer kosten

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Pexels