Musical Soldaat van Oranje stilgelegd: helft van de cast heeft corona

De musical was net weer begonnen met spelen

De succesvolle musical Soldaat van Oranje is stilgelegd. Wederom gooit het coronavirus roet in het eten. Ditmaal vanwege meerdere coronagevallen binnen de cast. Alle voorstellingen zijn voorlopig afgelast. 

Positief getest 

Ongeveer de helft van de cast van Soldaat van Oranje is positief getest op het coronavirus. Het gaat daarbij om zo’n vijftien personen. De succesvolle musical is daarom wederom stilgelegd. Alle voorstellingen zijn zeker tot en met 4 oktober afgelast.

Stilgelegd

Begin maart werd de musical ook al stilgelegd, toen nog vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Begin september begon Soldaat van Oranje weer te spelen, na een coronastop van zes maanden. Toen de langstlopende musical van ons land begin september weer opstartte, zei producent Fred Boot nog blij te zijn weer aan de slag te kunnen. Al is het met 300 in plaats van 1100 man publiek in de zaal lang niet rendabel. 

Doorlopend uitverkocht 

Soldaat van Oranje is de meest succesvolle theatervoorstelling uit de Nederlandse geschiedenis. Sinds de première in oktober 2010 trekt de voorstelling over het levensverhaal van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema doorlopend uitverkochte zalen. De musical is in middels bijna drieduizend keer gespeeld en er zijn meer dan drie miljoen kaarten verkocht.

Lees ook: Yes! Sky Radio gaat eerder kerstmuziek draaien vanwege corona

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill