Sportliefhebbers opgelet: sportscholen per 1 juli weer geopend

Premier Rutte maakte dit nieuws afgelopen woensdag bekend

Prutsen met een fitnesselastiek in de woonkamer: de lol is er voor veel sportfanaten al voor een lange tijd af. Afgelopen woensdag ging premier Rutte opnieuw in overleg met het crisisberaad van het kabinet om een vervroegde opening van de sportscholen te realiseren. Met succes: de sportscholen openen 1 juli in plaats van op het eerder genoemde 1 september. 

Openen onder voorbehoud

Uiteraard moet premier Rutte bij deze nieuwe maatregel een flinke kanttekening plaatsen. “Er hoort een grote winstwaarschuwing bij. Voor het hele pakket geldt dat het alleen doorgaat als het echt kan”, legt Rutte uit. Indien er opnieuw een grote piek in het aantal coronapatiënten ontstaat, wordt de nieuwe maatregel mogelijk weer ingetrokken.

Veiligheidsregels

Tot op heden is er veel onduidelijkheid over de verspreiding van het coronavirus binnen een faciliteit zoals de sportschool. Ondanks deze onduidelijkheid heeft het kabinet toch besloten om de sportscholen eerder open te laten gaan. Sportscholen dienen zich aan alle veiligheidsregels te houden. Zo zou er minder intensief kunnen worden gesport, mogen er minder mensen in de sportschool aanwezig zijn en is de 1,5 meter afstand ook hier verplicht

Naast het openen van de sportscholen besloot het kabinet ook per 1 juli de casino’s, sauna’s en sportkantines weer te openen. 

Lees ook: Dit jaar op vakantie naar het buitenland? Dit is wat we tot nu toe weten

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash