Dit jaar op vakantie naar het buitenland? Dit is wat we tot nu toe weten

De kans bestaat dat mensen dit jaar toch naar het buitenland op vakantie kunnen

Maar liefst 6,5 miljoen mensen in Nederland pakken elk jaar het vliegtuig om in het buitenland vakantie te vieren. Maar sinds de uitbraak van het coronavirus valt voor velen de zomervakantie in het water. De vraag is, kunnen we onze vakantie definitief vaarwel zeggen of bestaat er toch nog een kans dat we dit jaar vakantie in het buitenland kunnen vieren?

Vliegreizen

Op dit moment kleurt de hele kaart van Europa oranje. Dit houdt in dat er ernstige veiligheidsrisico’s in Europa gelden. Voor reizigers kunnen hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om alleen te reizen als dit echt noodzakelijk is. Omdat het hier gaat om een advies, is het reizen wel toegestaan, maar staat daar een risico tegenover. De voornaamste risico’s zitten in de reisverzekeringen die wellicht niet alles dekken wanneer je naar een risicogebied reist. Denk hierbij aan extra zorgkosten die niet altijd gedekt worden door de verzekering.

Met de auto op vakantie

Ben je een liefhebber van autovakanties? Dan kan dit vooralsnog wel lastig zijn. Wanneer je af wilt reizen naar het zuiden, zal je niet verder komen dan de Belgische grens. Probeer je via een omweg toch over de Franse grens te komen, dan zal je als toerist ook worden weggestuurd. Het is nog niet duidelijk of de grenzen voor toeristen straks wel open gaan. In Den Haag wordt hier op dit moment over gepraat.

Openen van grenzen in Europa

In Duitsland worden mogelijk de grenzen 15 juni weer geopend. Als deze datum zal worden aangehouden, dan volgen de andere landen, waaronder ook Nederland, in dit besluit. Het kabinet wacht momenteel tot het officieel vaststaat wat de andere landen doen. Daarom is het verstandig om per week te bekijken of de maatregelen worden versoepeld.

Lees ook: Marechaussee vindt hondje in prullenbak op luchthaven Schiphol

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash