Eindelijk weer naar de sportschool? Zo werkt de sportschool in coronatijd

sportschoolbezoek sportschool

Na maanden wachten kunnen we eindelijk weer sporten in de sportschool

Hoera, we mogen weer! Liefhebbers van de sportschool hebben zo’n 3 maanden moeten wachten tot er eindelijk weer gesport kon worden. Na flink wat gepruts met onhandige fitnesselastieken en te kleine yogamatjes in huis, is het eindelijk weer mogelijk om in de sportschool te sporten. Maar hoe gaat dat er nu eigenlijk aan toe in coronatijd? 

Niet zomaar binnenwandelen

Het verschilt per sportschool hoe dit precies in z’n werk gaat, maar in ieder geval is er vanaf 1 juli een reservering voor iedere sportsessie vereist. Je kunt niet zomaar binnenwandelen, aangezien de sportscholen monitoren hoeveel sporters er op dat moment in de sportschool aanwezig zijn. Check bij je eigen club of het reserveren van een ‘plekje’ via de website, app of telefonisch gaat.

Houd 1,5 meter afstand

Net als in het leven buiten de sportschool geldt ook in de sportschool de 1,5 meter afstand. Met je matje naast iemand anders neerploffen zit er dus helaas niet meer in. Ook voor samen sporten geldt de 1,5 meter afstand. Daarnaast hebben vele sportscholen een aantal apparaten buiten gebruik gesteld. Sommige apparaten staan namelijk net te dicht tegen elkaar om de 1,5 meter afstand te waarborgen.

Check, check, dubbelcheck

Bij binnenkomst wordt er, net als bij alle horecagelegenheden, gevraagd of je gezond bent. Daarnaast wordt er ook gevraagd of iemand in je directe omgeving last heeft van virussymptomen. Indien dit niet het geval is, kun je veilig de sportschool binnenstappen. In elke sportschool wordt gezorgd voor voldoende ontsmettingsmiddel. Zo kun je de boel even schoonpoetsen, voordat een ander zijn oefeningen op hetzelfde apparaat uitoefent. Dus, desinfecteren, handen wassen en afstand houden. Sport ze!

Lees ook: Salaris slim gebruiken? Zo kun je een deel van je inkomsten sparen

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash